Medicul Anthony Fauci, care este responsabil de eradicarea coronavirusului din Statele Unite, a declarat, în cadrul unui interviu pentru NBC Sports, că nu există nicio șansă ca virusul să fie eradicat, întrucât este mult prea contagios și se răspândește cu prea multă ușurință în rândul oamenilor fără simptome.
Acesta a comparat noul coronavirus cu epidemia SARS, din 2003. Acel sindrom respirator acut sever era cauzat de un alt coronavirus, care se aseamană cu noul coronavirus, însă se răspândește mult mai rapid.
”Spre deosebire de virusul SARS, din 2002, când am avut 8.000 de oameni infectaţi şi aproape 800 de decese, atunci virusul a fost eliminat prin măsuri bune aplicate în sănătatea publică prin simplul fapt că nu a mai fost transmis de la o persoană la alta”, a declarat Anthony Fauci.
Peste patru milioane de persoane au fost infectate cu noul coronavirus, iar mulți oameni au murit din cauza acestuia.
”Se transmite aşa uşor încât este răspândit în toată lumea, astfel că şi în condiţiile în care controlăm noi cu succes infecţiile din ţara noastră, iar numărul acestora scade dramatic în timpul verii, nu este practic nicio şansă ca virusul să fie eradicat”, a precizat Fauci.
De asemenea, el a precizat că noul coronavirus se va răspândi și în alte state, iar pericolul va continua să crească.
”Vor fi infecţii în emisfera sudică, în Africa de Sud, în Argentina, sau alte locuri asemănătoare. Iar prin faptul că oamenii călătoresc, la nivel global, în fiecare zi, vor fi sute de mii de oameni care vor intra pe teritoriul SUA de peste tot, astfel că nu este nicio şansă să scăpăm de virus”, a declarat medicul.
Când vom avea un vaccin împotriva coronavirusului
Organizația Mondială a Sănătății a spulberat, în urmă cu câteva zile, speranțele celor care credeau că vom scăpa relativ curând de coronavirus. Cel mai probabil vom avea un vaccin anti-COVID abia la finalul anului viitor, spune Dale Fisher, oficial al organizației.
”Cred că sfârșitul anului viitor este un termen de așteptare foarte rezonabil”, a declarat Fisher, care este președintele rețelei de alertă și răspunsuri globale OMS, în timpul unui interviu acordat CNBC.
”Oamenii trebuie să-și verifice așteptările”, a adăugat el.
”Până la pregătirea unui vaccin, fiecare persoană trebuie să înțeleagă rolul pe care trebuie să-l joace în sănătatea publică”, a spus Fisher. El a subliniat că trebuie să existe o informare continuă în acest sens.
Facebook a eliminat 9,6 milioane de postări care instigau la ură în primul trimestru... Donald Trump cere Californiei să permită Tesla să îşi reia activitatea la fabrica sa de automobile electrice...