Antena Căutare

NASA, neputincioasă în fața dezastrului: "Pământul a fost la doi paşi de ''Armageddon''

Experţii NASA susţin că, în prezent, evitarea unui impact cu un obiect cosmic. Un scenariu ca în filmul Armageddon în care echipe de experţi să aterizeze pe asteroid este, deocamdată, improbabil.

Experţii NASA susţin că, în prezent, evitarea unui impact cu un obiect cosmic este imposibilă. Un scenariu ca în filmul Armageddon în care echipe de experţi să aterizeze pe asteroid este, deocamdată, improbabil.

Specialiștii precizează că Pământul a fost aproape de impact în două ocazii recente, în 1996, când o cometă a lovit planeta Jupiter, şi altă dată în 2014, când altă cometă a trecut la o distanţă foarte mică de Marte.

NASA a elaborat un proiect care presupune apărarea planetei în caz de un asemenea eveniment, dar este în faza incipientă: construirea unei rachete de intercepţie care să fie ţinută în depozit şi care să fie testată periodic.

Există în spaţiu suficiente corpuri care ar putea afecta serios viaţa pe Terra - NASA a descoperit că mai mult de 90% dintre obiectele apropiate de Pământ au diametrul mai mare de 1 km.

Dr. Cathy Plesko, un savant de la Los Alamos National Laboratory, susţine că există două moduri prin care oamenii se pot apăra de un asteroid: un focos nuclear sau un tun gigant.

Sursa: The Guardian

Luminile de pe Turnul Eiffel vor fi stinse. Motivul este extrem de dureros: "Este o situație insuportabilă"... Poate cel mai emoţionant moment al anului! Băieţelul afgan, care îşi făcuse dintr-o pungă un tricou cu numele lui Messi,...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x