Antena Căutare

NATO: Iranul are rachete care pot ajunge in Romania, Bulgaria, Grecia si Turcia

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a insistat asupra necesitatii unei aparari europene antiracheta europene. El a dat exemplu amenintarea pe care o reprezinta Iranul, despre care oficialul NATO spune ca dispune deja de rachete care pot ajunge in Romania, Turcia, Grecia sau Bulgaria.

"Iranul are si un program amplu de dezvoltare de rachete. Declaratii ale unor oficiali iranieni indica faptul ca raza de actiune a rachetelor lor Shahab-3 modificate ar fi de 2.000 de kilometri. Astfel, tari aliate cum sunt Turcia, Grecia, Romania si Bulgaria se afla in raza de actiune", a afirmat Anders Fogh Rasmussen, care a sustinut sambata un discurs la Brussels Forum 2010, organizat de German Marshall Fund

Secretarul general al NATO a amintit ca Iranul, care a semnat Tratatul de neproliferare ca stat care nu detine arma nucleara, dezvolta un program nuclear despre care afirma ca ar avea numai scop civil. "Totusi, Iranul a mers mult dincolo de ceea ce este necesar pentru un program pur civil", a afirmat oficialul NATO, adaugand ca Teheranul "s-a jucat v-ati ascunselea" cu comunitatea internationala si a respins toate ofertele de cooperare, sfindand mai multe rezolutii al Consiliului de Securitate al ONU.

Anders Fogh Rasmussen a atras atentia si ca Iranul a prezentat in februarie vehiculul de lansare spatiala SAFIR 2, o etapa esentiala in dezvoltarea de rachete cu raza de actiune intermediara si intercontinentala:
"Daca Iranul incheie aceasta evolutie, atunci intreg continentul european, ca si teritoriul Rusiei, se vor afla in raza de actiune".

Sursa: www.hotnews.ro

Coalitia fostului premier Allawi a castigat alegerile din Irak... Alegeri locale in Italia. 40 de milioane de alegatori sunt asteptati la urne...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x