Antena Căutare

Nigeria: Cel putin 20 de morti in urma unui atentat cu bomba

Un atentat cu bomba produs in apropierea unei bisericii din Kaduna, localitate aflata in nordul Nigeriei, a provocat moartea a cel putin 20 de oameni, relateaza AFP. Nigeria, tara cu cea mai mare populatie din Africa, este tot mai des tinta unor atacuri islamiste.

Potrivit unui oficial al serviciilor de securitate s-a produs o dubla explozie, iar bombele au fost ascunse in doua masini care au explodat chiar in fata lacasului de cult.


Gruparea islamista nigeriana Boko Haram a efectuat o serie de atacuri impotriva bisericilor cu ocazia Craciunului din 2011. Cel mai sangeros a vizat o biserica din apropierea capitalei federale Abuja si s-a soldat cu 44 de morti.

Potrivit unui oficial al politiei, un kamikaze care conducea o masina a fost oprit la un baraj in apropierea bisericii, a dat in marsarier, s-a indreptat spre un hotel din vecinatate si a detonat bomba aflata asupra sa.

Papa Benedict al XVI-lea a condamnat duminica "atacurile teroriste sangeroase" care vizeaza in special bisericile crestine din Nigeria, tara cu o populatie de 160 milioane de locuitori, impartiti egal intre musulmani (majoritari in nord) si crestini (in sudul statului).

Grecia isi inchiriaza politistii cu 30 de euro/ora. Inovatie menita sa aduca bani la buget... Atac armat in SUA: 3 morti si un ranit grav...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x