Căutare Live

Nouă spitale europene trag un semnal de alarmă cu privire la o penurie de medicamente pentru pacienţii cu covid-19

Nouă mari spitale europene au lansat un apel la ajutor din cauza unei penurii de medicamente pentru pacienţii atinşi de covid-19 şi îşi îndeamnă guvernele la mai multă ”cooperare” în vederea ”garantării aprovizionării regulate” cu produse medicale, relatează AFP.

Cele nouă grupuri spitaliceşti - membre ale Alianţei Europene a Spitalelor Universitare - avertizează în această scrisoare adresată marţi guvernelor lor că instituţiile vor rămâne ”în curând fără medicamente esenţiale” pentru pacienţii aflaţi la reanimare.

”În ritmul actual al consumului, stocurile vor fi epuizate în câteva zile în spitalele cele mai dur afectate şi în două săptămâni” în celelalte spitale, avertizează semnatarii, între care Asistenţă Publică-Spitale din Paris (AP-HP), King's Health Partner din Londra şi Spitalul San Raffaele din Milano.

În scrisoare - dezvăluită de cotidianul francez Le Monde - se evocă o lipsă de ”relaxante musculare”, ”sedative” şi ”medicamente analgezice”, ”consumate rapid, în condiţii de reaprovizionare insuficientă sau inexistentă”, din cauza afluxului bolnavilor atinişi de noul coronavirus.

COOPERARE INTERNAŢIONALĂ ”NECESARĂ”

”Suntem cu toţii recunoscători” faţă de ”măsurile curajoase şi ambiţioase pe care autorităţile regionale şi naţionale le-au luat în vederea încetinirii răspândurii virusului”, se arată în scrisoare.

Însă ”situaţia s-a schimbat astfel încât colaborarea şi cooperarea internaţionale sunt absolut necesare”, se subliniază în scrisoare.

”În absenţa colaborării europene în vederea garantării unei aprovizionări regulate”, spitalele ”ar putea să nu mai fie în măsură să furnizeze îngrijiri intensive adecvate”, avertizează semnatarii, care consideră că o acţiune coordonată a autorităţilor europene este ”de o importanţă vitală”.

Mai mulţi medici şi grupuri spitaliceşti au tras un semnal de alarmă în ultimele zile cu privire la lipsa medicamentelor în secţiile de reanimare.

Întrebat despre acest lucru în sesiunea de interpelare în Adunarea Naţională, ministrul francez al Sănătăţii Olivier Véran a recunoscut ”tensiuni asupra stocurilor unui mare număr de produse în spitale”.

În cazul unor medicamente puternice, precum blocanţi neuromusculari, Propofol, Midazolam sau morfină, cererea a explodat ”cu 2000% în lume, ceea ce creează tensiuni”, a precizat ministrul.

Peste 823.720 de infectări au fost diagnosticate în 185 de ţări şi teritorii de la apariţia virusului SARS Cov-2 în decembrie, în China, potrivit unui bilanţ întocmit marţi, la ora 19.30 GMT (22.30, ora României) de AFP din surse oficiale.

Cel puţin 40.949 de decese au fost înregistrate - aproape trei sferturi în Europa.

Citește și
fundal albastru si chenare galbene in care sunt simbolurile zodiilor
Horoscop zilnic 3 decembrie 2021. Citește horoscopul zilei pentru fiecare zodie
Horoscop zilnic 3 decembrie 2021. Citește horoscopul zilei pentru fiecare zodie
zarug la asia express într-o ținută extravaganta cu galben și roșu
Cum arată casa în care locuiește Zarug, de la Asia Express - Drumul Împăraților. Imagini din casa acestuia
Cum arată casa în care locuiește Zarug, de la Asia Express - Drumul Împăraților. Imagini din casa acestuia
Colaj cu concurneții de la Asia Express, sezonul 4 și ediția speciala de la Chefi la cuțite
De ce nu au participat Lidia Buble și Mihai Petre la ediția specială de la Chefi la cuțite: „Mi-ar fi plăcut să fiu acolo”
De ce nu au participat Lidia Buble și Mihai Petre la ediția specială de la Chefi la cuțite: „Mi-ar fi plăcut să fiu acolo”
Mai multe articole

În Italia au murit 12.428 de oameni, în Spania 8.189, în China continentală 3.305, în Statele Unite 3.873, iar în Franţa 3.523.

Statele Unite au depăşit numărul oficial de morţi din China.

Sursa : news.ro

„Mami a făcut tot ce a putut”. Cornelia, medic în prima linie în lupta cu COVID-19, a lăsat un „testament” sfâșietor pen... „Tatăl meu a murit singur într-un spital. Cel mai mare regret este că nu am putut să-i spun la revedere”. Replica neaște...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri