Antena Căutare

Noul premier britanic promite o noua directie a politicii

David Cameron, noul premier al Marii Britanii, a promis o "schimbare seismica " in modul cum este guvernata tara, descriind deficitul record ca fiind cea mai urgenta chestiune.

La o zi dupa ce a preluat functia in fruntea unui guvern de coalitie pentru prima data dupa al Doilea Razboi Mondial, David Cameron a declarat ca Partidul Conservator si partenerii Liberal Democrati vor duce Marea Britanie intr-o "noua directie istorica."

Programul publicat de Cameron (cel mai tanar premier, 43 de ani, in ultimii 200 de ani) include promisiunea de a nu se alatura euro si confirma planurile pentru un termen fix de cinci ani pentru parlamentul Marii Britanii.

"Anuntam o noua politica, o noua politica unde interesul national este mai important decat interesul de partid,"arata acesta in cadrul unei conferinte de presa alaturi de adjunctul sau, liderul liberal democratilor, Nick Clegg .

"Poate fi o schimbare seismica si istorica in conducerea noastra politica. Guvernul nostru liberal-conservator va duce Marea Britanie intr-o noua directie istorica", arata acesta.

Punctele cheie ale programul de guvernare includ o declaratie ca reducerea deficitului record este "cea mai urgenta chestiune", un buget de urgenta in 50 de zile, promisiunea ca "Marea Britanie nu va adopta si nu se va pregati sa adopte euro in acest mandat parlamentar, sublinierea ca reforma sistemului bancar este necesara pentru a evita repetarea crizei financiare din 2008.

VIDEO Bancomat cu aur inaugurat la un hotel de lux din Abu Dhabi... CE: Romania nu indeplineste nici un criteriu pentru aderarea la zona euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x