Antena Căutare

Oficial: CE demareaza infringementul impotriva Romaniei pentru Legea PPP

Ignorarea procedurilor de achizitii publice genereaza o noua situatie dificila pe plan diplomatic

Executivul de la Bruxelles se pre gateste sa initieze o procedura de incalcare a dreptului comu nitar (infringement) la adresa Ro­maniei, dupa trecerea unei legi concepute special de actuala majoritate parlamen tara pentru a strange bani pentru campa niile electorale viitoare.

Directia Generala Piata Interna si Servicii din Comisia Europeana (DG Markt) intentioneaza sa propuna Colegiului Comisarilor initierea unei proce duri de incalcare a dreptului comunitar la adresa Romaniei, pentru ca Legea 178/2010, referitoare la parteneriatul pu blic-privat, nu tine cont de dispozitiile europene de achizitii publice.

Pe data de 13 decembrie, Jonathan Faull, directorul general al DG Markt, a adresat o scri­soare autoritatilor romane prin care cere revizuirea „in profunzime" a legii, astfel incat sa fie in conformitate cu dreptul UE.

Documentul obtinut de „Financiarul" precizeaza ca orice proiect de tip parteneriat public-privat (PPP) care ar fi initiat pe baza dispozitiilor actuale ale Legii 178/2010 ar putea face separat obiec tul unei proceduri de incalcare a dreptului european.

Legea a fost votata de Parlament pe 1 octombrie, desi Comisia Europeana a trans­mis si in iunie un mesaj potrivit caruia proiectul nu era conform cu legis latia UE. Faull atrage atentia ca Legea 178 prevede ca PPP-urile vor fi supuse unui regim juridic special derogatoriu fata de regulile europene de achizitii publice privind procedura de licitatie publica si modalitatile de contestare.

Tot articolul, in Financiarul

Planul secret al Al-Qaida: Otravirea pe scara larga a americanilor... Romania si Bulgaria ar putea fi admise in spatiul Schengen peste trei ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x