Antena Căutare

Pagube de peste un miliard de euro in Noua Zeelanda in urma unui cutremur

Zeci de raniti si pagube de peste un miliard de euro. Asta a lasat in urma seismul cu magnitudinea 7 care a lovit, vineri, Noua Zeelanda. Seismul a fost unul dintre cele mai violente din istoria acestei tari.

Sute de cladiri au fost distruse sau grav avariate in urma seismului cu magnitudinea 7. Mii de neo-zeelandezi au iesit panicati din locuinte si au descoperit strazi pline de cioburi de sticla si resturi, in urma prabusirii fatadelor unor cladiri.

Mai multe masini erau zdrobite, cateva poduri s-au prabusit si conductele de gaze au fost rupte in mai multe locuri. Mai mult, o jumatate din oras a ramas fara energie electrica.

Doi barbati au fost grav raniti, iar mai multi oameni au rani usoare.

Pagubele materiale sunt considerabile si se pare ca vor depasi un miliard de euro. Cutremurul, al carui epicentru a fost localizat la o adancime de 16,1 kilometri, a atins o zona situata la 30 de kilometri nord-vest de Christianchurch, oras cu 340.000 de locuitori.

Seismul este unul dintre cele mai puternice din istoria Noii Zeelande, tara afectata de circa 15.000 de cutremure anual.





VIDEO! Uraganul Earl ataca litoralul american... VIDEO! Rromii protesteaza in 130 de orase din Europa cerandu-si drepturile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x