Antena Căutare

Palatul Westminster, sediul Parlamentului britanic, ar putea fi vandut

Cladirea Parlamentului britanic a fost scoasa la vanzare. Politicienii iau in discutie instrainarea Palatului Westminster, din cauza costurilor enorme pe care le presupune renovarea acestuia. Pretul imobilului se ridica la un miliard de lire sterline.

Ideea cu vanzarea cladirii a fost avansata saptamana trecuta de presedintele Camerei Comunelor, John Bercow.


Sunt mari probleme cu cablurile electrice, cu acoperisul gaurit dar si cu sistemul de incalzire, care dateaza din timpul celui de-al doilea razboi mondial. Investitorii chinezi ar putea cumpara cladirea istorica iar lucrarile vor dura ani de zile.

Lucrarile de reconstructie a cladirii, potrivit The Mail on Sunday, s-ar putea intinde pe durata a cinci ani si ii va costa pe britanici nu mai putin de 1 miliard de lire sterline.



Nu este o idee nebuneasca, ci una suficient de plauzibila, comenteaza observatorii, daca se ia in considerare faptul ca, in ultimii ani, investitorii chinezi si cei rusi sunt principalii cumparatori de bunuri imobiliare din Londra.

Cu toate ca o astfel de posibilitate exista, este putin probabil ca parlamentarii britanici sa accepte un astfel de pas privitor la resedinta istorica, dar faptul ca Bercow a ridicat aceasta problema releva gravitatea situatiei, comenteaza The Mail on Sunday. Deputatii vor examina cateva rapoarte de expertiza care descriu gradul de declin al cladirii, ce 'se scufunda in noroiul Tamisei'.

Un reprezentant oficial al Camerei Comunelor a confirmat faptul ca toate aceste variante vor fi luate in discutie luni, insa in urmatorii cativa ani nicio actiune in acest sens nu va fi luata, fiindca orice varianta necesita un studiu meticulos si evaluari ale expertilor, conform BBC.

foto: royalhollowayentrepreneurs.com

Egiptul ridica starea de urgenta, instituita de peste 30 de ani... Romania, amenintata cu infringementulul din cauza oualelor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x