Antena Căutare

Cifrele care îți dau fiori reci. Un milion de cazuri de COVID-19, în doar câteva zile, în toată lumea. Pacienții rămân cu sechele grave

Pandemia a scăpat de sub control. În ultimele patru zile, aproape 1 milion de oameni au fost infectaţi la nivel global. Datele specialiştilor sunt tot mai sumbre, iar ultimele studii arată că după vindecare unii pacienţi rămân cu sechele serioase. Pacienţii prezintă dificultăţi respiratorii, oboseală şi probleme de concentrare în majoritatea cazurilor, deşi nu mai sunt infectaţi.

Recuperarea după infectarea cu noul coronavirus este un proces de durată. Chiar şi după externare, mai mult de jumătate dintre pacienţi sunt afectaţi de oboseală, au probleme de concentrare şi dificultăţi la respirare. În plus, 15 la sută dintre pacienţi suferă de stres post traumatic.

”Covid-19 afectează corpul în multiple moduri, astfel că efectiv nu mai ai vigoarea pe care o aveai înainte de infecţie. Trebuie să începi să mergi mai mult prin casă, să urci trepte, să faci mai multe activităţi ce necesită mişcare.”, spune medicul Larry Robinson.

Documentul care cutremură România. Condițiile pentru starea de urgență, îndeplinite între 1-3 august. Autoritățile așteaptă un milion de cazuri în luna septembrie

Probleme similare a avut de înfruntat şi jurnalistul CNN Richard Quest, care susţine că de fiecare dată când credea că este vindecat complet descoperea un simptom nou.

”Doctorii nu înţeleg 100% inflamaţia, fie că este în creier, în organe. Recuperarea va dura mai mult timp. Vreau doar să ştiu când va dispărea cu totul.”, a declarat Richard Quest, jurnalist CNN.

Un studiu al Centrului de Control şi Prevenire a Bolilor a arătat că în 96% din cazuri, pacienţii au avut cel puţin unul din principalele trei simptome ale infecţiei: febră, tuse ori probleme respiratorii. 45% dintre cei infectaţi au prezentat toate aceste simptome.

Creștere îngrijorătoare a numărului de cazuri de coronavirus, în România! Câte persoane cu COVID-19 sunt în stare gravă

Pentru prevenire, specialiştii recomandă masca de protecţie. Preşedintele american Donald Trump a subliniat însă că nu va da ordin naţional prin care purtarea măştii de protecţie să devină obligatorie în spaţii publice închise.

Unele state iau însă măsuri extreme pentru ca pandemia să nu scape de sub control. În Zimbabwe, ţară cu doar 1600 de infectări, mai mult de 105 mii de oameni au fost arestaţi din martie şi până în prezent pentru că au încălcat restricţile.

Guvernul britanic a cerut sprijinul Japoniei pentru construcţia reţelelor 5G fără Huawei... "Vă rugăm să ne ajutați sa oprim!" Medicii sunt îngrijorați: Peste 80 de nou-născuți au COVID și nu se știe cu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x