- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Recuperarea după infectarea cu noul coronavirus este un proces de durată. Chiar şi după externare, mai mult de jumătate dintre pacienţi sunt afectaţi de oboseală, au probleme de concentrare şi dificultăţi la respirare. În plus, 15 la sută dintre pacienţi suferă de stres post traumatic.
”Covid-19 afectează corpul în multiple moduri, astfel că efectiv nu mai ai vigoarea pe care o aveai înainte de infecţie. Trebuie să începi să mergi mai mult prin casă, să urci trepte, să faci mai multe activităţi ce necesită mişcare.”, spune medicul Larry Robinson.
Probleme similare a avut de înfruntat şi jurnalistul CNN Richard Quest, care susţine că de fiecare dată când credea că este vindecat complet descoperea un simptom nou.
”Doctorii nu înţeleg 100% inflamaţia, fie că este în creier, în organe. Recuperarea va dura mai mult timp. Vreau doar să ştiu când va dispărea cu totul.”, a declarat Richard Quest, jurnalist CNN.
Un studiu al Centrului de Control şi Prevenire a Bolilor a arătat că în 96% din cazuri, pacienţii au avut cel puţin unul din principalele trei simptome ale infecţiei: febră, tuse ori probleme respiratorii. 45% dintre cei infectaţi au prezentat toate aceste simptome.
Pentru prevenire, specialiştii recomandă masca de protecţie. Preşedintele american Donald Trump a subliniat însă că nu va da ordin naţional prin care purtarea măştii de protecţie să devină obligatorie în spaţii publice închise.
Unele state iau însă măsuri extreme pentru ca pandemia să nu scape de sub control. În Zimbabwe, ţară cu doar 1600 de infectări, mai mult de 105 mii de oameni au fost arestaţi din martie şi până în prezent pentru că au încălcat restricţile.