Căutare Live

Parlamentul irakian cere Guvernului să pună capăt prezenţei unor trupe străine în ţară

Parlamentul irakian a adoptat o rezoluţie prin care cere Guvernului să pună capăt prezenţei trupelor străine în ţară, relatează Reuters.

”Guvernul să se angajeze să retragă cererea de asistenţă din partea coaliţiei internaţionale care luptă împotriva Statului Islamic, din cauza sfârşitului operaţiunilor militare în Irak şi victoriei”, se arată în această rezoluţie adoptată duminică de Parlamentul irakian.

”Guvernul irakian trebuie să depună eforturi să pună capăt prezenţei trupelor străine pe teritoriul irakian şi să le interzică să folosească teritoriul, spaţiul aerian sau apele irakiene indiferent de motiv”, se arată în document.

Spre deosebire de legi, rezoluţiile Parlamentului nu au caracter constrângător asupra Guvernului, însă premierul demisionar irakian Adel Abdel Mahdi a îndemnat Parlamentul să pună capăt prezenţei trupelor străine.

Sursa : news.ro

VIDEO - Privește și vei plânge! Mirele paralizat "s-a ridicat" în noaptea nunții și a dansat alături de aleasa... Cele mai bune momente de la gala Globurile de Aur 2020...
Parteneri
Cadouri pentru Secret Santa la job. Ce să le iei colegilor pe care nu îi cunoști prea bine
Dacă există o perioadă incomodă în timpul sezonului de Crăciun, atunci cu siguranță este momentul când trebuie să cauți cadouri pentru Secret Santa. E de obicei o activitate festivă care se desfășoară la locul de muncă. Acest detaliu face misiunea cadoului și mai greoaie pentru că sunt șanse mari să fie nevoie să-i oferi cadoul unui coleg pe care nu-l cunoști foarte bine.
Catine.ro
Ultimele știri