Antena Căutare

Au intrat in Cartea Recordurilor! Doua femei din India au un salariu anual de 11 lei

Cel mai mic salariu din lume nu se ia in Romania, ci in India. Dupa 41 de ani de munca, doua femei castiga 2,58 de euro pe an. Acest fapt le-a facut sa intre in Cartea Recordurilor.

Akku si Leela Sherigan lucreaza ca femei de serviciu la Institutul Guvernamental de Pregatire a Profesoarelor, de mai bine de 40 de ani. Salariul lor lunar ajunge la 15 rupii, adica echivalentul a 0,21 de euro.

Din 1971, de cand s-au angajat, nu am primit nicio marire de salariu, nu au avut zile libere si nu au lipsit niciodata de la munca. Mai mult, din 2001, angajatorul a refuzat sa le plateasca salariul, in urma unor neintelegeri.

Femeile au depus o plangere la tribunalul din Karnataka, langa Goa, si au ajuns pana la Curtea Suprema din india. Desi toate instantele le-au dat verdict favorabil, femeile nu au primit inca niciun ban din salariul care li se cuvine.

Pentru ca nu au gasit nicio rezolvare, femeile au aplicat la Cartea Recordurilor, pentru cel mai mic salariu din lume. Ele spera ca intreaga lumea sa le cunoasca povestea.

FOTO: kanglaonline.com

Premierul finlandez, atacat cu un cutit de un barbat... Vom asista la un nou razboi dintre China si India?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x