Antena Căutare

Peste 40.000 oameni ucisi in Siria, dupa 20 de luni de conflict

Violentele din Siria s-au soldat cu peste 40.000 de morti, majoritatea civili, de la inceputul miscarii de contestare a regimului lui Bashar al-Assad, in urma cu 20 de luni, a anuntat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), potrivit AFP.

Peste 40.000 oameni ucisi in Siria, dupa 20 de luni de conflict
| EPA / Intact Images

Cel putin 28.026 de civili au fost ucisi incepand de la 15 martie 2011, a precizat ONG-ul amintit, care ii considera civili si pe cei care lupta impotriva trupelor loiale regimului.

Numarul militarilor ucisi se ridica la 10.150, iar cel al dezertorilor la 1.379, a spus OSDO, care se sprijina pe o retea de activisti si surse medicale din spitale civile si militare de pe teritoriul intregii tari. Organizatia precizeaza ca bilanturile sale inregistreaza victime civile, militare si rebele.

"Este necesar sa se adauge 574 de persoane ucise, a caror identitate nu a putut sa fie stabilita", a declarat presedintele ONG-ului, Rami Abdel Rahmane, numarul mortilor ajungand, astfel, dupa 20 de luni de conflict, la 40.129.

Aceste bilanturi nu cuprind insa mii de persoane disparute in detentie si nici mortii din randul militiilor proregim "shabbihas".

La sfarsitul lui octombrie, mediatorul international pentru Siria, Lakhdar Brahimi, a propus un armistitiu, cu ocazia sarbatorii musulmane de Al-Adha, incalcat dupa doar cateva ore de la anuntarea acestuia.

Comunitatea internationala, profund divizata, nu reuseste sa gaseasca o solutie la conflict, regimul de la Damasc avand aliati influenti in cadrul Consiliului de Securitate al ONU, si anume Rusia si China, care blocheaza orice rezolutie care sa il condamne.

Sursa: Antena3.ro

Summitul liderilor europeni, in impas. Angela Merkel despre buget: "Ma indoiesc ca vom ajunge la un acord"... O brazilianca a fost arestata pentru ca avea opt kilograme de cocaina in sutien...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x