Antena Căutare

Povestea unui geniu: Steve Jobs, omul care a avut un LUCRU în comun cu EINSTEIN şi cu da Vinci! Ce NU ştiai despre cofondatorul Apple

În ziua de astăzi, milioane de oameni, adulţi şi tineri deopotrivă, se bucură de telefoanele iPhone, însă acestea nu ar fi fost inventate dacă Steve Jobs nu ar fi existat şi dacă nu ar fi luptat cu îndârjire pentru a-şi îndeplini visul de a avea o carieră de invidiat.

În ziua de astăzi, milioane de oameni, adulţi şi tineri deopotrivă, se bucură de telefoanele iPhone, însă acestea nu ar fi fost inventate dacă Steve Jobs nu ar fi existat şi dacă nu ar fi luptat cu îndârjire pentru a-şi îndeplini visul de a avea o carieră de invidiat.

Nu a fost un copil dorit, iar părinţii săi naturali au decis să-l dea spre adopţie fapt ce a făcut ca el să ajungă în familia Jobs, care i-au oferit resursele de care avea nevoie pentru a se dezvolta frumos.

Chiar dacă nu a absolvit o facultate, el abandonând-o după numai un semestru, Steve Jobs a reuşit să scrie istorie, căci în 1976, Steve Jobs, Steve Wozniak și mai târziu Ronald Wayne, cu finanțare din partea unui semi-pensionar al firmei Intel, manager de produse pe piață și inginer, A.C. "Mike" Markkula Jr., fondează Apple. Iar de aici e istorie, căci telefoanele iPhone se bucură un succes uriaş la nivel mondial.

Totuşi, există câteva lucruri pe care nu le ştiai despre Jobs, care dacă ar fi trăit, ar fi împlinit astăzi 60 de ani. Printre acestea se numără:

- Steve Jobs a absolvit liceul în 1972, iar apoi s-a înscris la Colegiul Reed din Portland, Oregon. Deși a abandonat facultatea după doar un semestru, el a continuat să audieze unele cursuri precum cel de caligrafie

- S-a născut în San Francisco, dar a fost adoptat de Clara şi Paul Jobs, un cuplu din California. Părinţii săi biologici sunt Joanne Carole Schieble şi Abdulfattah Jandali, un sirian.

- În 1985 a fost obligat să renunţe la Apple. Atunci, a vândut toate acţiunile, cu excepţia uneia. A păstrat-o pentru a participa în continuare la şedinţele acţionarilor şi a primi rapoarte financiare. După 11 ani, Jobs s-a întors la Apple, după ce compania a cumpărat NeXT, fondată de acesta.

- Salariul oficial al lui Steve Jobs era de 1 dolar. Acesta a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai mic salariu al unui CEO.

- Deţinea 7% din acţiunile Disney, care îi aduceau anual zeci de milioane de dolari.

- Avea un copil pe care a refuzat să îl recunoască. Cu soţia sa, Laurene Powell, Steve Jobs avea alţi 3 copii.

- El suferea de dislexie, o deficienţă de învăţare, care afectează scrisul şi cititul. De această afecţiune au suferit şi Albert Einstein, Alexander Graham Bell şi Leonardo da Vinci.

- Era budist şi chiar a avut o perioadă în care s-a gândit să se îndrepte spre mănăstire şi să devină călugăr, având şi un guru.

- S-a drogat. Cel puţin o dată în tinereţea sa, Steve Jobs a luat LSD, descriind experienţa ca pe una dintre "cele mai importante trei lucruri pe care le-a făcut în viaţă".


Steve Jobs,cofondator al Apple, a murit pe 6 octombrie 2011, la vârsta de 56 de ani, din cauza unui cancer pancreatic.

Sursa: wikipedia.org, libertatea.ro, mediafax.ro

Alertă cu bombă la două bănci din Chişinău, înaintea vizitei lui Klaus Iohannis... Atac armat soldat cu nouă morți într-un restaurant din estul Cehiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x