Antena Căutare

Radio ZU este numarul 1 in Bucuresti, Romantic FM ramane liderul radiourilor de nisa

Rezultatele valului de primavara ale Studiului de Audienta Radio realizat in perioada 12 ianuarie – 12 aprilie 2009 de catre IMAS – Marketing si Sondaje SA si Mercury Research SRL arata ca, intr-un timp foarte scurt, Radio ZU a ajuns pe locul I in topul posturilor de radio din Bucuresti. Totodata, cu o cota de piata de 6,5% in Capitala, Romantic FM ramane in fruntea posturilor de radio de nisa din Bucuresti, la mare distanta de celelalte statii.

Studiul de Audienta Radio a fost efectuat in perioada 12 ianuarie – 12 aprilie 2009 si a venit sa confirme pozitia extrem de solida a Diviziei Radio a INTACT Media Group in aceasta piata: un lider de nisa cu traditie (Romantic FM) si un lider absolut in clasamentul general (Radio ZU – lider de piata detasat in Bucuresti).

Conform masuratorilor SAR, majoritatea ascultatorilor de FM din Bucuresti au frecventa setata pe 89 FM. La mai putin de un an de la lansare, Radio ZU este ascultat de 261.800 de bucuresteni in fiecare zi si detine o cota de piata de 14,2%. Pe locul doi se afla Radio 21 cu 222.100 de ascultatori si o cota de piata de 11,3%, urmat de Kiss FM care este ascultat de 186.100 de oameni si are o cota de piata de 9,8%.

La nivel urban, ZU se situeaza pe locul 3 si aduna in jurul radiourilor 907.800 de oameni zilnic cu doar 24 de statii locale, devansand Radio 21 care are 824.000 de ascultatori si 41 de statii in tara. Inainte de Radio ZU in top s-au clasat Romantic FM cu 1.296.000 de ascultatori (45 de statii locale) urmat de Kiss FM (58 de statii), ascultat de 1.293.000 de oameni.

In toata tara, 1.119.300 de oameni aleg sa-si petreaca ziua cu Radio ZU. Dirijorii bunei dispozitii, Mihai Morar si Daniel Buzdugan dau trezirea in fiecare dimineata, de luni pana vineri, la Morning ZU. Cele mai indraznete arogante si celebrele farse ale lui Buzdugan dau sens expresiei „ziua buna se cunoaste de dimineata”. Emisiunea lui Mircea Badea face trecerea de la dupa-amieze incarcate la seri placute pentru cei setati pe frecventa.

„Rezultatul ne motiveaza pentru ca putem mult mai mult. Ascultatorii ne motiveaza pentru ca s-au dovedit de multe ori mai isteti ca noi. Meseria ne motiveaza pentru ca o respectam prin munca noastra de zi cu zi. Colegii si actionarii Grupului Media Intact ne motiveaza prin speranta pe care si-au pus-o in noi si ajutorul pe care ni l-au acordat. Dar dincolo de cifre si de statistici suntem o echipa care s-a sudat in numai cateva luni. Suntem pasionati, pasionali, iubim ceea ce facem si o facem cu maxima placere. Poate ca asta este secretul nostru pe care vrem sa-l ducem mai departe crescand si maturizandu-ne alaturi de ascultatorii nostri.” - Bogdan Stratula, General Manager Radio ZU

Si Romantic ramane-n frunte

95.000 de bucuresteni sunt... “Romantici”, oameni care, in fiecare zi, sunt alaturi de singura frecventa care le ofera “muzica, nu zgomot”. Sunt ascultatorii de calitate, care apreciaza muzica buna intr-un mixaj inspirat.

Cu aceasta cifra realmente impresionanta, Romantic FM detine a patra cota de piata in Bucuresti in clasamentul general. Cu 6,5%, Romantic FM se afla inaintea Europa FM (6,3%), ProFM (5,9%) sau Magic FM (4,2%) si dupa Radio ZU (14,2%), Radio 21 (11,3) si Kiss FM (9,8%). Desi este un post de nisa, cota de piata a Romantic FM este suficient de mare pentru a intra in clasamentul general radio. In categoria posturilor de muzica, Romantic FM este la peste 25.000 de ascultatori distanta de Magic FM si la 81.400 de ascultatori de Gold FM.

Pozitionarea Romantic FM prin continut si abordare in zona “Premium Exclusive” si-a dovedit eficienta. Postul este ascultat de aproape o suta de mii de bucuresteni, iar perceptia sa in randul publicului s-a imbunatatit din toamna anului trecut, cand a lansat pe www.romanticfm.ro patru noi posturi de internet: Romantic Twist, Romantic Fresh, Romantic Extra si Disco’teck.
"Spiderman", din nou in actiune... GSP TV, lider de audienta duminica seara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x