Antena Căutare

Reconstrucția catedralei Notre Dame, imposibilă după incendiul devastator! Ce le lipsește arhitecților

Catedrala Notre Dame din Paris, care a fost cuprinsă de flăcări la începutul săptămânii, ar urma să fie reconstruită în cinci ani, potrivit declarațiilor făcute de președintele Franței, Emmanuel Macron, însă arhitecții sunt de părere că edificiul nu va putea fi adus niciodată la starea inițială.

Catedrala Notre Dame din Paris, care a fost cuprinsă de flăcări la începutul săptămânii, ar urma să fie reconstruită în cinci ani, potrivit declarațiilor făcute de președintele Franței, Emmanuel Macron, însă arhitecții sunt de părere că edificiul nu va putea fi adus niciodată la starea inițială.

Bertrand Feydeau, vicepreşedintele grupului Fundaţia Patrimoniului susţine, potrivit Daily Mail, că acoperişul catedralei nu va putea fi reconstruit şi adus la starea anterioară pentru că ”momentan, nu există pe teritoriul Franţei copaci cu aceleaşi dimensiuni ca cei din secolul al XII-lea”.

De asemenea, acesta a declarat la postul de radio France Info că acoperişul din lemn care a ars în incendiu a fost construit cu grinzi vechi de peste 850 de ani, provenite din păduri seculare. Majoritatea copacilor mari din secolul al XII-lea au fost tăiaţi pentru a fi folosiţi în construcţie, acesta fiind un factor decizional pentru actuala stare a copacilor de pe teritoriul francez.

Privește și te cutremură! Minune de Paște în catedrala Notre Dame! A sfidat flăcările și a emis o lumină divină! „Aici este Dumnezeu” - Foto

Articolul continuă după reclamă

Înălţimea copacilor este determinată de numeroşi factori, precum ”competiţia din partea vecinilor”, condiţiile de mediu, disponibilitatea nutrienţilor adecvaţi, dar şi genetica copacilor. Anumiţi copaci dintr-o specie pot avea gene care le permit o înălţime mai mare decât alţi copaci din aceeaşi specie. Aşadar, dacă cei mai înalţi copaci sunt tăiaţi, este de la sine înţeles că doar cei mai mici copaci se vor înmulţi.

De asemenea, o altă problemă este defrișarea masivă care a avut loc în acea perioadă, mulți copaci provenind din pădurile medievale ale Franței din secolul al XII-lea, ceea ce înseamnă că lemnul distrus în catedrală era vechi de 1.300 de ani.

Website-ul oficial al Catedralei Notre-Dame susţine că în timp ce edificiul era construit în secolul al XII-lea, tăierea de mare amploare a copacilor devenise îngrijorătoare. Întreaga structură a clădirii catedralei din centrul capitalei franceze era făcută din cherestea provenită din aproape 1.300 de copaci.

Notre-Dame - Primăria din Paris alocă 50 de milioane de euro pentru restaurare. Poliţia face primele constatări

Catedrala Notre-Dame este faimoasă pentru grinzile incredibile şi sculpturile din lemn, caracteristici principale ale tavanului în stil gotic.

Incendiul care a fost stins după mai bine de 15 ore a fost devastator pentru clădire, întrucât turla principală care conţinea în jur de 750 de tone de stejar antic, acoperit cu plumb, s-a prăbuşit prin acoperişul de lemn al monumentului.

Potrivit arhitecților, fiecare grindă era făcută dintr-un copac individual, motiv pentru care acoperișul era denumit ”Pădurea”. Copacii folosiţi pentru construcţia structurii au fost tăiaţi în jurul anului 1160, iar unele surse susţin că grinzile ar proveni de la peste o mie de copaci.

Momentan, doar 4% din suprafeţele împădurite din Europa fac parte din păduri seculare, care nu au fost atinse niciodată de oameni.

Momentul în care autocarul din Madeira s-a răsturnat, surprins de camerele de supraveghere! Atenție, imagini care vă pot... ”Mami, nu pot să respir!” O fetiță de 11 ani a murit la scurt timp după ce s-a spălat pe dinți! Cum a fost posibil...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x