Regina Elisabeta a II-a este simbolul unei națiuni, o personalitate despre care s-au umplut tone de hârtie. Este cel mai longeviv monarh în viață din lume, iar în istoria Marii Britanii are cea mai lungă domnie, depășind-o pe regina Victoria la 9 septembrie 2015.
Regina Elisabeta s-a născut în Londra ca prim copil al Ducelui și Ducesei de York, mai tarziu cunoscuți ca Regele George al VI-lea și Regina Elisabeta, ea a fost educată în privat acasă. Tatăl ei s-a urcat pe tron la abdicarea fratelui său Edward al VIII-lea în 1936, atunci când ea a devenit urmașă la tron. Ea a început să preia obligațiile publice în cursul celui de-al Doilea Război Mondial, servind în Serviciul Teritorial Auxiliar. În 1947, ea s-a căsătorit cu Prințul Filip, Duce de Edinburgh, un fost prinț al Greciei și a Danemarcei, cu care a avut 4 copii: Charles, Prințul de Wales; Anne, Prințesă Regală; Andrew, Duce de York; și Edward, Conte de Wessex.
Conform publicației britanice Daily Star,regina Elisabeta aII-a anunțat că dorește să se retragă de pe tron, când va împlini vârsta de 95 de ani. Mai exact, pe data de 21 aprilie 2021. Toată puterea va fi preluată de fiul său, la dorința reginei.
“Oameni de la palat spun că regina şi-a anunţat cercul de apropiaţi că, în cazul în care va rămâne la tron până la vârsta de 95 de ani, va cere intrarea în vigoare a «Regency Act», pentru a transfera puterea către fiul său mai mare”, au declarat surse apropiate reginei pentru publicațiile britanic.
Din cartea unui biograf regal, aflăm că prințul Charles, este deja ,,print regent’’, astfel el îndeplinește funcțiile unui rege, dar nu a primit pentru moment titulatura oficială.
„Unii apropiați ai monarhiei spun că dacă ea va ajunge la 95 de ani, va face o decizie monumentală și va alege oficial ca Charles să-i ia locul pe tron. Ea îi va transfera oficial toată puterea executivă lui Charles ca Prinț Regent până la moartea ei, când el va deveni rege”, a scris biograful.
Ultima oară când s-a convocat Actul de regență prin care un prinț moștenitor îndeplinește funcțiile unui rege, dar fără a avea titulatura oficială, a fost în 1810 când în timpul domniei lui George al III-lea, când fiul lui cel mare a devenit Prinţ Regent. Zece ani de la acel moment, când tatăl său a murit, acesta a devenit George al IV-lea.
Acest act a fost gândit pentru siguranța unei succesiuni la tron conform dorinței regelui aflat la putere,iar în cazul unui deces, să-i fie preluată funcția de moștenitorul dorit.
În cazul în care regina va muri până atunci, deși publicațiile susțin că sunt slabe șanse să se întâmple așa ceva, prințul de Wales va fi primul care va fi anunțat de moartea mamei lui. Și în acest caz, Charles (70 de ani) va deveni imediat rege.
Sursă: Wikipedia Libertatea
Sistemul de învățământ ROMÂNESC s-ar putea schimba! Părinții vor fi REVOLTAȚI când vor afla ce se va întâmpla!... O româncă a fost condamnată la trei ani de ÎNCHISOARE în Franța! I se spune „dentist măcelar”...