Antena Căutare

Restricții ca la carte în Franța: carantină 15 zile, granițele UE închise și sprijin financiar firmelor. Macron nu va lăsa nicio întreprindere să familenteze: cu 300 de miliarde de euro va plăti toate salariile și cheltuielile

Emmanuel Macron a vorbit luni francezilor în mijlocul crizei de coronavirus. Șeful statului a anunțat măsuri mai dure de combatere a răspândirii epidemiei și o amânare a celui de-al doilea tur al alegerilor municipale.

Restricții ca la carte în Franța: carantină 15 zile, granițele UE închise și sprijin financiar firmelor. Macron nu va lăsa nicio întreprindere să familenteze: cu 300 de miliarde de euro va plăti toate salariile și cheltuielile
Restricții ca la carte în Franța: carantină 15 zile, granițele UE închise și sprijin financiar firmelor private

Francezii au intrat în carantină pentru 15 zile. Aceștia nu au voie să părăsească locuința nejustificat, adică au voie să iasă doar la magazin, farmacie și serviciu. În rest, orice ieșire în scop recreațional sau în scopul vizitelor va fi pedepsită aspru.



"Am văzut că oamenii se adunau în parcuri, piețe aglomerate, restaurante, baruri și nu respectau instrucțiunile de sâmbătă, ca și cum, practic, nu s-ar fi schimbat nimic în lume la aceste momente.

ULTIMĂ ORĂ! Numărul cazurilor confirmate de contaminare cu coronavirus în România a crescut la 184! În ce stare se află pacienții

Nu numai că nu te protejezi, dar nu îi protejezi și nici pe ceilalți. Riscați să puneți în pericol sănătatea celor dragi ”, a spus acesta.

Prin urmare, el a tras concluzii și, după consultarea Consiliului științific instalat de la începutul crizei, Emmanuel Macron ia noi restricții „pentru a reduce călătoriile și contactele cu lumea”.

Acesta a nanunțat că de marți, la prânz, vor fi impuse restricții dure!

Institutul Flamand de Cercetare a anunțat descoperirea unui anticorp capabil să ucidă COVID-19. Ar putea împiedica noul coronavirus să infecteze celulele umane

„Doar călătoriile necesare vor mai putea fi efectuate: cumpărăturile, primirea tratamentului medical, mersul la serviciu, atunci când munca la distanță nu este posibilă, și efectuarea unor exerciții fizice", spune șeful statului.

Cât despre „întâlniri prietenoase sau de familie, acestea nu vor mai fi permise”. Guvernul va fi responsabil pentru detalierea implementării acestor noi interdicții, dar Emmanuel Macron avertizează că „orice încălcare a acestor reguli va fi penalizată”. La câteva minute după discursul prezidențial, ministrul Sănătății a cerut francezilor să-și limiteze contactele zilnice la cinci persoane.

Leon Dănăilă, neurochirurgul care a vindecat 40.600 de oamenii: "Credința în Dumnezeu îi dă bolnavului o imunitate mai bună. Boala este formată 50% din stare organică și 50% din stare psihică."

Ajutor pentru întreprinderi, 300 de miliarde de euro

"Vă rog să rămâneți acasă și să vă mențineți calmul", a spus președintele. De asemenea, a vrut să liniștească sectorul economic. „Nicio afacere, indiferent de dimensiunea ei, nu va fi lăsată în pericol de faliment. El a promis o garanție de 300 de miliarde de euro în împrumuturi bancare acordate întreprinderilor.



Chiriile și facturile pentru apă, gaze și electricitate vor fi suspendate pentru IMM-urile aflate în dificultate.

Va exista, de asemenea, „un mecanism excepțional de amânare a taxelor și impozitelor sociale, de susținere sau amânare a termenelor bancare și garanții de stat în valoare de 300 de miliarde de euro pentru toate împrumuturile bancare contractate cu băncile”.

100.000.000 de oameni din întreaga lume sunt în carantină. Ce măsuri s-au luat până la acest moment în toate țările afectate

Frontierele europene s-au închis timp de o lună

De asemenea, președintele a prezentat o altă restricție de călătorie, luată de această dată la nivel european. De marți, granițele de la intrarea în Uniunea Europeană și spațiul Schengen vor fi închise timp de 30 de zile, cu excepția „francezilor aflați în prezent în străinătate”, care vor putea reveni în Franța.

Amânarea celei de-a doua runde a alegerilor municipale

Italia, cea mai afectată țară din Europa: Au murit 1.809 persoane, iar 24.747 sunt confirmate pozitiv cu COVID-19


De asemenea, președintele a confirmat amânarea celei de-a doua runde a alegerilor municipale, programate duminică 22 martie. El a luat decizia după ce a consultat președinții celor două camere parlamentare și predecesorii săi la Palatul Elysee, iar după ce Matignon a consultat luni luni după-amiază Consiliul științific și liderii partidelor și grupurilor parlamentare. Această a doua rundă ar putea avea loc pe 21 iunie 2020.

Această decizie părea inevitabilă încă de duminică seara, dar poate pune sub semnul întrebării alegerea executivului de a fi menținut primul tur de vot la 15 martie. Toate reformele au fost suspendate (chiar și cea a pensiilor).

București, cel mai mare focar de infecție din România. Nu se vor închide graniţele, Capitala sau metroul



Proiect de lege pentru a permite guvernului să acționeze rapid

Potrivit șefului statului, „suntem în război, cu siguranță războiul este dus pentru sănătate, însă inamicul este invizibil”.

Declarațiile exclusive ale unei românce din Spania: "Militarii te urmăresc până la magazin, te așteapta după ce cumperi pâine. Doar șase produse putem să luăm" - Video

Taxele și hotelurile pot fi mobilizate în beneficiul îngrijirii copiilor care nu au cu cine să stea, statul va plăti

Măștile vor fi, de asemenea, distribuite „ca prioritate în spitale și medicamente din oraș și din țară, începând de marți seară în cele 25 de secții cele mai afectate”, apoi pe întreg teritoriul.

New York - Met Gala 2020 a fost amânată, a anunţat Anna Wintour... Un număr de 137 de cetăţeni români aflaţi în diferite ţări ca turişti, în tranzit sau la tratament medical au revenit în...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x