Antena Căutare

Revelion de groază în Rusia! Un bloc a fost distrus de o explozie! Bilanțul morților este în creștere - VIDEO

Anul s-a încheiat cu o tragedie în Rusia. Într-un oraş din Munţii Ural, o întreagă secţiune a unui bloc de locuinţe a fost distrusă de o explozie, probabil în urma unei scurgeri de gaze. Cel puţin patru oameni au murit, dar bilanţul negru ar putea creşte.

Anul s-a încheiat cu o tragedie în Rusia. Într-un oraş din Munţii Ural, o întreagă secţiune a unui bloc de locuinţe a fost distrusă de o explozie, probabil în urma unei scurgeri de gaze. Cel puţin patru oameni au murit, dar bilanţul negru ar putea creşte.

În total, 35 de persoane sunt date dispărute, captive sub dărâmături, iar autorităţile admit că este foarte puţin probabil ca vreuna dintre ele să fi supravieţuit.

Momentul exploziei din oraşul Magnitogorsk a fost surprins de o cameră de supraveghere şi s-a produs la ora 6 dimineaţa.

Majoritatea locatarilor dormeau când, în câteva secunde, întregul tronson al blocului cu zece etaje s-a prefăcut într-un morman de beton şi moloz. Câţiva locatari au avut norocul să scape nevătămaţi sau cu răni uşoare.

Cinci răniţi au fost internaţi în spital.

Autorităţile au început imediat înlăturarea ruinelor în speranţa că sub blocurile de beton ar putea găsi supravieţuitori.

La operaţiune au luat parte aproape 1.400 de oameni dar, cu toate eforturile, nu au putut recupera decât corpuri fără viaţă. Lucrările au fost cu atât mai dificile cu cât există riscul permanent al unor noi prăbuşiri.

Pe un ger de minus 17 grade, şansele de supravieţuire s-au redus de la o oră la alta.

Preşedintele Vladimir Putin a sosit la Magnitogorsk pentru a supraveghea operaţiunile.

Autorităţile consideră că dezastrul a fost provocat de o scurgere de gaze şi au deschis o anchetă pentru „neglijenţă criminală".

În Rusia s-au mai produs, în ultimii ani, accidente similare, unele soldate cu victime. Specialiştii acuză starea proastă a instalaţiilor, datând din perioada sovietică, şi normele insuficiente de siguranţă.

Mai multe detalii sunt disponibile în clipul de mai sus din „Observator”.

Câtă cruzime! O dubă a intrat în mulțime, la o petrecere de Anul Nou - FOTO... Panică la aeroport! Un bărbat a anunţat că are o bombă asupra sa – VIDEO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x