Antena Căutare

Revolta in Egipt: zeci de morti si sute de raniti

Bilantul negru al ciocnirilor violente dintre protestatari si fortele de ordine egiptene a ajuns la 18 persoane. Dintre acestea, 13 au fost ucise in Suez si cinci in Cairo, potrivit Al-Jazeera. Intr-o incercare de calmare a situatiei, presedintele egiptean Hosni Mubarak a cerut, in prima sa aparitie televizata de la inceputul violentelor, demisia Guvernului de la Cairo.

In discursul sau, Mubarak nu a dat nici un semn ca ar putea renunta la putere, subliniind continuarea reformelor sociale, economice si politice.

In acelasi timp, circa 20 de persoane au fost ranite in protestele din Suez, in timp ce in intreaga tara numarul ranitilor a depasit 900.

Odata cu caderea serii, mai multi oficiali guvernamentali si oameni de afaceri au fugit din Egipt la bordul unor avioane private.

Potrivit unor surse autoritatile, egiptene ar purta discutii pentru a stabili un "guvern de tranzitie", dupa ce Mubarak a solicitat demisia actualului cabinet.

Ministerul roman al Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani sa evite deplasarile in Egipt, in aceasta perioada.

Ion Pacepa critica discursul lui Obama despre reforma sanatatii: Americanii nu sunt obisnuiti cu spaga... WikiLeaks: Opozantii lui Mubarak, finantati de SUA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x