Antena Căutare

Romania, amenintata cu infringementulul din cauza oualelor

Uniunea Europeana va trimite, joi, notificari oficiale Romaniei si altor 12 state din europene, privind initierea procedurilor de infringement din cauza neimplementarii, pana la 1 ianuarie 2012, a deciziei UE de interzicere a cresterii gainilor pentru oua in baterii.

Pe langa Romania, Comisia Europeana va notifica Franta, Spania, Polonia, Belgia, Bulgaria, Cipru, Grecia, Ungaria, Italia, Letonia, Olanda si Portugalia.

Uniunea Europeana a decis interzicerea custilor tip baterie in 1999, dar conform unui raport al CE din aprilie 2011 peste o treime din gainile crescute pentru oua in Europa sunt inca tinute in custi neconforme.

Producatorii vor putea in continuare sa vanda oua care nu respecta aceste cerinte procesatorilor industriali in tarile in care isi desfasoara activitatea, dar nu si magazinelor.

Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor din Romania a anuntat ca, de la 1 ianuarie 2012, ouale marcate cu codul "3", provenite de la gainile crescute in custi de tip baterie, nu mai pot fi comercializate pentru consumul public.

Palatul Westminster, sediul Parlamentului britanic, ar putea fi vandut... Negocieri esuate: Observatorii Ligii Arabe se retrag din Siria, violentele continua...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x