Transferurile de bani ale lucratorilor romani care muncesc in strainatate continua sa scada, in primele opt luni din acest an totalizand 2,4 miliarde de euro, cu aproape 15% sub nivelul inregistrat in perioada similara a anului trecut, de 2,8 miliarde de euro si cu 44% mai mic fata de 2008, anul in care acest tip de transferuri atinsese niveluri record.
In aceste conditii, remiterile s-au diminuat pana la valoarea din primele opt luni ale lui 2005, an care marca debutul unei perioade deosebit de profitabile atat pentru romanii care incepeau sa munceasca in tarile dezvoltate ale Europei Occidentale, cat si pentru rudele ramase in tara. Practic, intre anii 2005-2008, banii trimisi familiilor de catre acestia au totalizat 22 de miliarde de euro, o valoare de patru ori mai mare decat cea inregistrata in perioada 2001-2004.
Pe de alta parte, aceste fonduri au fost printre factorii principali care au sporit averea neta a populatiei si au favorizat explozia creditarii in Romania.
In august 2010, scadere cu 50% fata de 2008
Desi ultima luna de vara este in general perioada in care majoritatea companiilor europene intra in vacanta, transferurile lucratorilor romani din strainatate au atins in august 2010 cel mai scazut nivel comparativ cu acelasi interval din ultimii cinci ani, de numai 309 milioane de euro.
Tot articolul, in Financiarul
Argentina: Studenti raniti de politisti, in urma unui protest... VIDEO! Italia: Dublu transplant de brate...