Antena Căutare

Rusia: Teroristul care a detonat bomba in aeroportul Domodedovo, identificat. Provine din Caucazul de Nord

Atentatul care s-a soldat luni cu 35 de morti pe aeroportul moscovit Domodedovo a fost comis de un kamikaze originar din Caucazul de Nord, o regiune instabila din sudul Rusiei, a afirmat sambata comitetul insarcinat cu ancheta atacului sinucigas, citat de AFP, informeaza Hotnews.

"Am stabilit identitatea teroristului, kamikazele care a declansat dispozitivul exploziv", a precizat comitetul de ancheta, intr-un comunicat de presa.

"Este vorba de un barbat de 20 de ani, originar dintr-o republica din Caucazul de Nord", potrivit sursei citate.

Anchetatorii nu au divulgat numele atacatorului pentru a a permite "identificarea si arestarea organizatorilor si complicilor la acest act de terorism", se arata in comunicat.

Comitetul de ancheta sustine ca atacul a vizat in primul rand cetateni straini: "Nu este intamplator ca actul de terorism a avut loc in sala de sosiri a zborurilor internationale. Potrivit anchetatorilor, atacul terorist urmarea sa ucida inainte de toate cetateni straini", a spus purtatorul de cuvant al comisiei, Vladimir Markin.

Pe lista victimelor publicata de ministerul rus al Situatiilor de urgenta se regasesc cel putin opt cetateni straini: doi din Tadjikistan, un cetatean uzbek, doi austrieci, un german, un ucrainean si un britanic.

Sursa: Hotnews

Foto: en.rian.ru

UPDATE! Raportul Romaniei privind Schengen a fost adoptat... Romanii din Egipt traiesc teroarea revoltelor. MAE recomanda evitarea deplasarilor in Egipt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x