Antena Căutare

Rusia va investi 650 de miliarde de dolari pentru modernizarea armatei

Rusia va aloca peste 650 de miliarde de dolari in urmatorii noua ani, pentru modernizarea armatei. Anuntul a fost facut de premierul Vladimir Putin, dupa ce oficialii militari au cerut ajutor pentru a schimba armamentul invechit

Modernizarea va cuprinde fortele nucleare strategice, sistemele de aparare, marina sau avioanele. Programul va duce la inlocuirea anuala a 11 procente din echipamentul militar actual.

Rusia vrea ca in 2011 sa puna bazele unui sistem unificat de aparare aeriana si spatiala, care sa protejeze tara impotriva rachetelor de orice tip, in conditiile in care statul va aloca Ministerului Apararii 466 de miliarde de euro pentru perioada 2011-2020.

Statul trebuie sa aiba o "umbrela" capabila sa il protejeze impotriva oricarui atac cu racheta balistica, racheta cu raza medie de actiune, racheta de croaziera, condus in orice moment si in orice circumstante. Este vorba despre un proces lung care solicita importante investitii. Ne obligam sa punem bazele acestui sistem in 2011", a declarat seful Statului Major, generalul rus Nikolai Makarov, pentru Ria Novosti.

A murit Richard Holbrooke, arhitectul pacii din Bosnia... Nezavisimaia Gazeta: "Soarta Transnistriei, decisa de oamenii de afaceri"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x