Antena Căutare

Scriitorul Juan Eduardo Zúñiga, cunoscut pentru „Trilogia Războiului Civil”, a murit la vârsta de 101 ani

Scriitorul spaniol Juan Eduardo Zúñiga, cunoscut pentru „Trilogia Războiului Civil”, a murit pe 24 februarie, la vârsta de 101 ani, informează TVE.

Zúñiga, recompensat între altele cu premiile Cervantes şi Nacional de las Letras Españolas, a murit la Madrid.

Pasionat de Rusia şi literatura rusă, Zúñiga a fost şi eseist, traducător şi critic literar.

Născut în Madrid, în 1919, a urmat cursuri de Artă, Filozofie şi Litere şi s-a specializat în literatura slavă şi în cea spaniolă a secolului XIX.

În 1951, şi-a publicat primul roman, „Inútiles totales”, iar în 1962, „El coral y las aguas”. În 1967, a scris eseul „Los artículos sociales de Mariano José de Larra”, iar în 1980, cartea de povestiri „Largo noviembre de Madrid”, prima din „Trilogia Războiului Civil”.

Ea a fost urmată de „Capital de la gloria” şi „La tierra será un paraíso”, în 1989 şi 2004, iar prin ele a umanizat consecinţele barbariei Războiului Civil.

A editat numeroase studii despre literatura slavă, cu precădere cea rusă şi bulgară. Între operele lui se remarcă şi biografia „Los imposibles afectos de Ivan Turgueniev” (1977).

Zúñiga a şi tradus numeroşi romancieri şi poeţi din estul Europei, dar şi autori portughezi, precum Urbano Tavares Rodrigues şi Mario Dionisio.

Sursa : news.ro

Coronavirus - Un hotel din Tenerife, unde a fost testat pozitiv un cetăţean italian, în carantină. Primul caz confirmat ... E jale în Italia! După Milano, coronavirusul se răspândește și în zona de sud a Peninsulei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x