Antena Căutare

Spania: Curtea Constitutionala a confirmat legalitatea casatoriilor gay

Curtea Constitutionala din Spania a confirmat ieri legalitatea normelor ce reglementeaza casatoriile gay, respingand un recurs care sustinea ca un mariaj, conform Constitutiei spaniole, inseamna doar uniunea dintre un barbat si o femeie.

Conform ABC News, Curtea Constitutionala a votat cu 8 la 3 pentru respingerea recursului initiat de Partidul Popular. Recursul fusese depus la scurt timp dupa ce Spania a devenit a treia tara din lume care aproba casatoria gay. Parlamentul Spaniei a trecut legea casatoriei gay in 2005, iar Partidul Popular a preluat puterea la sfarsitul anului trecut.

Legea casatoriei gay a infuriat Biserica Romano-Catolica, insa cele mai multe sondaje de opinie au aratat ca spaniolii au sprijinit, in marea lor majoritate, aceasta lege. Inaintea Spaniei, Belgia si Olanda aprobasera, prin lege, casatoriile gay.

Pana acum, in Spania au fost oficiate peste 22.000 de casatorii gay.

sursa: Jurnalul National

foto: Hepta.ro

 

Reactia lui Donald Trump, dupa castigarea alegerilor de Barack Obama: "Trebuie sa facem revolutie"... Siria: Peste 37.000 de morti, in conflictele armate ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x