Antena Căutare

Statele Unite ar putea plafona vizele de muncă H-1B pentru ţările care cer companiilor străine să stocheze datele la nivel local, între care India

Statele Unite au informat India că iau în considerare plafonarea numărului de vize de muncă H-1B pentru ţările care obligă companiile străine să stocheze datele la nivel local, au declarat trei surse apropiate situaţiei, măsură care ar amplifica un conflict comercial cu India, transmite Reuters.

Informaţia referitoare la planul de restricţionare a popularului program H-1B, prin intermediul căruia lucrători străini vin să muncească în SUA în fiecare an, a apărut cu câteva zile înainte de o vizită de secretarului de Stat Mike Pompeo la New Delhi.

India, care a nemulţumit companii precum Mastercard şi a iritat guvernul SUA cu introducerea unor reguli stricte pentru stocarea datelor, este cel mai mare beneficiar al vizelor temporare de muncă H-1B, majoritatea acestora fiind acordate angajaţilor unor mari companii indiene de tehnologie.

Avertismentul american a survenit pe fondul tensiunilor comerciale dintre Statele Unite şi India, care au avut ca rezultat introducerea în ultimele săptămâni a unor tarife de retorsiune. Începând de duminică, India a impus tarife pentru unele bunuri americane, după retragerea de către Washington a unor privilegii comerciale de care benefica statul indian.

Doi oficiali guvernamentali indiani au declarat miercuri că au fost informaţi săptămâna trecută în legătură cu un plan al SUA de a reduce numărul vizelor H-1B acordate în fiecare an indienilor la 10%-15% din nivelul actual. În prezent nu există o limită pentru cele 85.000 de vize de muncă H-1B acordate anual, iar circa 70% sunt obţinute de indieni.

Ambii oficiali au spus că planul american are legătură cu tendinţa globală de stocare a datelor la nivel local.

O sursă din industrie de la Washington, care cunoaşte negocierile dintre India şi SUA, a spus la rândul ei că Statele Unite discută despre plafonarea numărului de vize H-1B ca răspuns la regulile la referitoare la stocarea datelor care sunt adoptate la nivel global. Măsura nu este limitată la India, a precizat sursa.

Ambasada SUA din New Delhi nu a răspuns solicitărilor de comentarii. Un purtător de cuvânt al biroului Reprezentantului pentru Comerţ al SUA a transmis întrebările la Departamentul de Stat, care nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Cel mai afectat va fi sectorul IT din India, inclusiv companiile Tata Consultancy Services şi Infosys, care utilizează vizele H-1B pentru a trimite ingineri şi dezvoltatori pentru a servi clienţi din Statele Unite, cea mai mare piaţă a sa. Companii de tehnologie mari din Silicon Valley angajează la rândul lor personal utilizând aceste vize.

Începând de anul trecut, administraţia Trump a fost nemulţumită că firme americane, cum ar fi Mastercard şi Visa, sunt afectate de reglementările din mai multe ţări pe care le consideră protecţioniste şi le obligă într-o măsură tot mai mare să stocheze datele local.

Anul trecut, India a obligat companiile străine să stocheze datele referitoare la plăţi la nivel local, pentru supraveghere, iar New Delhi lucrează la o lege referitoare la protecţia datelor, care ar impune reguli stricte pentru procesarea locală a datelor pe care le consideră sensibile.

În timp ce guvernele anunţă reguli mai stricte privind stocarea datelor pentru o accesare mai uşoară a datelor din jurisdicţia lor, criticii afirmă că restricţionarea transferurilor transfrontaliere de date afectează inovaţiile şi măresc costurile companiilor.

Sursa : news.ro

Comisia bancară din Senatul SUA va discuta despre proiectul criptomonedei Libra anunţat de Facebook... A murit ca un erou, la doar zece ani. Băiatul a fost înjunghiat de propriul tată, încercând să apere o copilă speriată...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x