Antena Căutare

Statul Islamic a creat arma letală: O simplă atingere te ucide pe loc

Statul Islamic schimbă tactica. Terorişti recurg la alte metode pentru amenințarea omenirii. Se pare că cei din ISIS au creat o toxină mortală care ucide pe loc.

Abdelhak Khiame, șeful departamentului contra-terorism din Maroc, avertizează că Statul Islamic încearcă să producă arme biologice și chimice, având drept țintă Europa. Potrivit The Sun, agenția sa a descoperit la timp un posibil atac cu gaz mustar, toxina creată de Statul Islamic fiind letală dacă este atinsă.

Celula marocană descoperită de autorităţi era formată din zece persoane. "In ceea ce privește armele chimice, am văzut cât de ușor le este să le fabrice. Substanțele care au fost folosite în complotul descoperit de noi în februarie sunt disponibile în magazinele din Marea Britanie și din toată Europa. Ei pot să folosească aceste substanțe foarte ușor pentru a crea astfel de arme", a mai adăugat acesta.

"Una dintre substanțele pe care le-am găsit este atât de periculoasă, încât dacă este pulverizată pe mânerul ușii de la o mașina și o atingi, o să mori", a spus Abdelhak Khiame.

Substanţa descoperită poate provoca leziuni la nivelul nervilor şi al ţesutului cerebral. Aceasta poate fi folosită pentru a contamina alimentele, apa sau pentru a fi pulverizată în aer.

Declarațiile lui Abdelhak Khiame vin pe fondul temerilor potrivit cărora Statul Islamic ar schimba tactica în urma exploziilor din Bruxelles.

S-a deschis „Cutia Pandorei”. Messi, Putin sau Platini, acuzați de fraude financiare uriașe!... Atenție, șoferi! Maghiarii au radare inteligente, care vă pot detecta atunci când nu purtați centura!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x