Antena Căutare

Steve Jobs a avut ocazia sa se salveze, dar a refuzat operatia!

Cea mai asteptata biografie, „Steve Jobs” de Walter Isaacson releva cateva lucruri spectaculoase, nestiute despre cel care s-a confundat cu imaginea Apple, informeaza Huffington Post, care a intrat in posesia unui exemplar al cartii, cu 3 zile inainte de lansarea oficiala.

Cel mai socant este faptul ca Jobs ar fi avut ocazia sa se salveze, dar a refuzat operatia de pancreas, atunci cand aceasta avea bune sanse de reusita, motivand dupa cum urmeaza: „Nu am vrut sa-mi fie deschis corpul. Nu am vrut sa ma simt violat in halul asta". Ulterior, cand cancerul a avansat, s-a razgandit, dar era prea tarziu...

O revelatie este si faptul ca Jobs, care a lansat produse revolutionare, precum Iphone sau Ipad, nu avea ample cunostinte tehnice, fiind doar un exceptional vizionar, un „senzor de oportunitati". Cel putin, asa il descrie competitorul sau Bill Gates.

Pe de alta parte si iarasi surprinzatoare este inflexibilitatea lui Jobs. Desi Gates si-a revizuit, de-a lungul timpului, in bine, opinia despre Jobs, boss-ul Apple a spus intotdeauna despre omologul de la Microsoft ca este un „incuiat, care nu a inventat nimic, ci doar a furat ideile altora".

Jobs i-a relatat lui Isaacson cum a descoperit, din intamplare, ca patronul unui restaurant pe care il frecventa era tatal sau biologic. „A fost uimitor. Era sirian, chel. Ne-am strans mainile", a spus Jobs, adaugand insa ca a evitat sa-si mai vada parintele. „La vremea respectiva, eram deja un om bogat. Nu il cunosteam, nu stiam ce intentii poate avea, nu aveam incredere ca nu va gasi o cale sa ma santajeze, sa incerce sa faca bani pe seama mea prin intermediul mass-mediei".

Desi a fost critic la adresa administratiei Obama, Jobs s-a intalnit cu presedintele SUA si apoi a discutat telefonic cu acesta in cateva randuri, oferindu-se sa-i conceapa spoturile de campanie, pentru alegerile din 2012. Intalnirea cu Obama a fost dorita de presedinte, dar amanata de Jobs, care dorea o invitatie personala, nu prin interpusi. In cele din urma, s-a induplecat si cei doi s-au vazut in toamna anului 2010, pe aeroportul Westin din San Francisco. Foarte direct, i-a spus chiar de la inceput lui Obama: „Te indrepti catre o presedintie cu un singur mandat", criticandu-l pentru mediul neprielnic pentru afaceri comparativ cu cel din China. I-a propus presedintelui o ampla reforma in educatie, cu program scolar pana la ora 18 si timp de 11 luni pe an.

In interviul final, Jobs s-a referit la copiii sai: „Nu le-am fost totdeauna alaturi si am vrut sa stie de ce si sa inteleaga ce am facut".

Citeste si Jurnalul!

Barack Obama a anuntat sfarsitul razboiului din Irak si retragerea trupelor... Regina a frumusetii, fortata sa faca sex in schimbul titlului de "Miss"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x