Antena Căutare

Summit Rusia-UE, la Sankt Petersburg:Herman Van Rompuy a pledat pentru ca UE si Rusia sa-si uneasca eforturile in problema siriana

Liderii Uniunii Europene si presedintele rus, Vladimir Putin, au inceput oficial luni, la Sankt Petersburg, cel de-al 29-lea summit Rusia-UE.

UPDATE 17.00: Uniunea Europeana si Rusia trebuie sa isi uneasca eforturile, in pofida divergentelor, pentru a evita un razboi civil in Siria, ambele considerand planul emisarului international Kofi Annan drept cel mai bun mijloc in acest sens, a declarat luni presedintele UE Herman Van Rompuy.

"Uniunea Europeana si Rusia au abordari diferite, insa suntem in deplin acord ca planul Annan ofera cea mai buna sansa stoparii ciclului violentelor din Siria, evitarii razboiului civil si gasirii unei solutii pasnice si durabile", a declarat Van Rompu, la finalul unui summit la Sankt Petersburg.

"Trebuie sa ne unim eforturile pentru ca acest lucru sa se intample si pentru a trimite mesaje comune asupra carora ne intelegem", a adaugat el.

"Trebuie sa actionam in vederea opririi imediate a oricarei forme de violenta in Siria si a unui proces de tranzitie politica", a subliniat el intr-o conferinta de presa comuna cu presedintele Comisiei Europene (CE) Jose Manuel Barroso si presedintele rus Vladimir Putin.

Pe agenda evenimentului, desfasurat la Palatul Konstantin, situat la periferia orasului Sankt Petersburg, figureaza mai multe subiecte, precum cooperarea energetica, dar presedintele UE, Herman Van Rompuy, si presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, vor sa incerce sa-l convinga pe Putin sa-si reduca sprijinul pentru presedintele sirian, Bashar al-Assad, si vor evoca, de asemenea, si problema Iranului.

Presedintele rus a ramas ferm pe pozitie in cursul vizitelor efectuate saptamana trecuta la Berlin si Paris, excluzand din nou orice sanctiuni din partea ONU impotriva regimului lui Bashar al-Assad sau plecarea liderului sirian de la putere.

Foto: Intactimages / EPA

Elvetia blocheaza conturile apropiatilor presedintelui Siriei... VIDEO! Noi imagini socante din Siria...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x