Antena Căutare

Thomas Phelan, unul dintre eroii de la atentatele teroriste din 11 septembrie, a murit! Cancerul l-a răpus la doar 45 de ani

Și-a riscat viața fără să stea pe gânduri și, din nefericire, câțiva ani mai târziu, a avut parte de un sfârșit dureros. Unul dintre eroii care au contribuit la salvarea a sute de victime ale atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001, s-a stins din viață. 

Thomas Phelan, 45 de ani, un căpitan de feribot care a devenit pompier, este unul dintre eroii care au contribuit la salvarea a sute de victime ale atacurilor teroriste de la World Trade Center, din 11 septembrie 2001. La momentul atentatelor, el se afla la muncă, pe pe unul dintre feriboturile care duc turiștii la Statuia Libertății. Fără să stea pe gânduri, el a plecat să ajute la salvarea victimelor. Din păcate, 17 ani mai târziu de la tragedie, el s-a stins din vcauza gazelor toxice inhalate atunci.

Thomas Phelan se alăturase, în 2003, departamentului de pompieri din New York, iar la scurt timp a fost promovat ca pilot maritim. El n-a putut, însă, să se bucure prea mult de această funcție, întrucât fumul inhalat atunci a avut numeroase repercursiuni asupra sănătății lui.

Thomas a murit, zilele trecute, iar anunțul a fost făcut pe Twitter: ”Eroismul lui Thomas Phelan a salvat sute de vieți. Niciodată nu vom uita eforturile și sacrificiul său.”, a scris pe rețeaua de socializare Bill de Blasio, primarul orașului New York.

În urma atentatelor teroriste ce au avut loc la World Trade Center, pe 11 septembrie, sute de oameni au fost diagnosticați cu cancer, arată o statistică a Programului de Sănătate al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Totul s-ar fi produs din cauza agenților poluanți care au fost degajați de incendiile ce au avut loc în atentate, despre care s-a spus că ar fi cancerigeni.

Conform Programului de Sanatate al Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor, sute de oameni au fost diagnosticati cu cancer in urma atacurilor de la turnurile gemene. In urma incendiilor produse de atentate au rezultat o multime de agenti poluanti suspectati ca fiind cancerigeni. De-a lungul timpului, în cei 17 ani de la atentate, au murit medici, pompieri ori poliști.

Printre victimele care s-au confruntat de-a lungul timpului cu teribila boala se numara pompieri, politisti sau medici care au ajuns rapid la locul atacului, precum si victime care au scapat cu viata, insa au fost expuse gazelor toxice.

Baba Vanga, predicție terifiantă, după ce a ”văzut” atacurile teroriste din Statele Unite! ”Nostradamus din Balcani” a s... Din erou naţional, în omul hulit de o lume întreagă! Pilotul învinuit că a doborât avionul MH17 s-a sinucis: "Era f...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x