Antena Căutare

UK: Doctorii si dentistii infectati cu HIV ar putea practica din nou medicina

Conform noilor planuri guvernamentale, atat doctorii cat si dentistii britanici ar putea practica din nou medicina, chiar daca sunt infectati cu teribilul virus HIV.

Ministerul Sanatatii a cerut reanalizarea legii care interzice doctorilor bolnavi de HIV sa mai lucreze, dupa 20 de ani de la adoptarea acesteia.

Unele tari permit deja doctorilor si dentistilor cu HIV pozitiv sa lucreze. Cu toate acestea, Marea Britanie are in continuare dubii serioase in privinta acestui lucru.

Subiectul este unul controversat, cu siguranta. Cu trei ani in urma, un doctor londonez pe nume Allan Reid a inspaimantat sistemul medical, cand a tratat mii de pacienti fara sa le spuna ca este infectat cu virusul HIV.

Dar schimbarea planurilor guvernamentale nu a fost pusa in discutie fara motiv. Un dentist cu HIV pozitiv din Marea Britanie da in judecata Ministerul de Sanatate, afirmand ca aceasta interdictie impusa doctorilor si dentistilor bolnavi este discriminatorie si ofensatoare. Din aceasta cauza, Guvernul Britanic ia in calcul posibilitatea unei revizuiri legislative.

Sursa / Foto: The Telegraph

India: Un barbat a umplut un birou fiscal cu serpi veninosi in semn de protest... FOTO! Un barbat care si-a pierdut degetul de la o mana si-a cusut in loc un deget de la picior...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x