Un polițist german a izbucnit în plâns după ce ajutat românii din diaspora să voteze, iar aceștia i-au mulțumit lui și colegilor lui. Momentul emoționant a fost filmat.
Polițistul german a izbucnit în plâns după ce românii care au stat la coadă la consulatul din Munchen pentru a vota duminică i-au aplaudat pe agenții care au lărgit cu garduri mobile perimetrul, astfel încât să poată vota cât mai mulţi oameni.
Înregistrarea video cu polițistul german în lacrimi a fost publicată pe internet de unul dintre românii care au aşteptat la coadă ca să voteze la consulatul din Munchen, Marius Şortan.
În imagini se observă cum românii scandează „Polizei! Danke polizei!” şi îi aplaudă pe poliţiştii germane, unul dintre agenți fiind emoționat până la lacrimi.
„Aceasta este reacţia unui poliţist german care trebuie să trimită toţi oamenii acasă, deşi poliția a stabilit să lase oamenii să voteze - cei care au stat toată ziua în soare - făcând un ţarc. Ulterior cei de la consulat au închis uşile. RUŞINE lor, RESPECT poliţiei germane care a încercat, cât a putut să ne ajute”, a scris Marius Şortan pe Facebook.
Înregistrarea a fost preluată pe pagina de Facebook a Poliţiei din Munchen.
- CITEȘTE ȘI: Ministrul de Externe Meleşcanu cere scuze românilor din Diaspora că i-a ținut la coadă să voteze: "Regret"
Teodor Meleşcanu şi-a cerut scuze, luni, faţă de românii din diaspora care nu au putut vota la alegerile europarlamentare şi referendum din cauze cozilor care s-au format la urne. El a spus că a cerut o anchetă în statele unde au fost problemă, iar MAE a început o analiză de urgenţă a situaţiei.
La mai multe secţii de votare din străinătate, precum cele din Roma, Londra, Dublin, Roma sau Offenbach s-au format cozi, mii de români aşteptând să-şi exercite dreptul la vot.
Cozi s-au format şi în faţa secţiilor de votare din Bruxelles, Roma, Verona, Offenbach, Dublin, Londra, Antwerp, Amsterdam, Lille, Berlin şi Regensburg, românii declarându-se nemulţumiţi, pe reţelele de socializare, că aşteaptă ore bune la coadă din cauza organizării slabe a autorităţilor române. Mulţi dintre ei, printre care şi fostul ambasador Mihnea Motoc, au plecat acasă fără să voteze.