Antena Căutare

Un val de caniculă afectează mai multe ţări din Europa! Au fost înregistrate temperaturi şi de 44 de grade

De câteva zile, Europa de Vest este afectată de un val de căldură extremă, fiind înregistrare temperaturi record de până la 44 de grade.

Un val de caniculă afectează mai multe ţări din Europa! Au fost înregistrate temperaturi şi de 44 de grade Galerie
Un val de căldură afectează mai multe zone ale Europei

De câteva zile, Europa de Vest este afectată de un val de căldură extremă, fiind înregistrare temperaturi record de până la 44 de grade.

O masă de aer cald care circulă către nord dinspre Africa a ridicat considerabil temperaturile din Spania, Portugalia, Marea Britanie şi Franţa în ultimele zile. Sud-vestul Franţei a înregistrat marţi temperaturi de 42 de grade Celsius, iar Cordoba (sudul Spaniei) aproape 44 de grade Celsius.

Ultima oară când s-au înregistrat 40 de grade Celsius la Paris în luna iulie a fost în 1947, potrivit meteorologului Francois Gourand, de la Meteo France. Luna august este în general mai fierbinte, dar ultima dată când Parisul a avut 40 de grade Celsius în această perioadă a fost în 2003.

Prognoza meteo pe trei luni în România: Cum o să fie vremea şi cât va ploua în iulie, august şi septembrie

"Avem multe zile de caniculă înainte", a afirmat Gourand, adăugând că o mare parte din sudul Franţei va înregistra temperaturi de până la 41 de garde Celsius până la mijlocul săptămânii viitoare.

Temperaturi record în mai multe zone ale Europei

În Marea Britanie, ţară care este mai puţin obişnuită cu astfel de temperaturi decât vecinii săi, miercuri s-au înregistrat 34 de grade Celsius la Londra. Cu toate acestea, numeroşi călători de la metroul din Londra au declarat că nu îi deranjează căldura. "Îmi place. Nu pot să mă plâng. Plătim mulţi bani ca să mergem în vacanţe în străinătate, iar acum avem vremea bună aici. Este mai ieftin", a afirmat Maggie Cloud, o studentă care plănuia să se relaxeze în parc.

Autorităţile din Spania au afirmat că ultima săptămână a adus temperaturi-record pentru luna iunie, Madridul înregistrând aproape 40 de grade Celsius, cea mai ridicată temperatură din ultimii 95 de ani.

Portugalia, ţară care se pregăteşte pentru un sezon dificil de incendii de vegetaţie, după o primăvară foarte uscată, a avut cea mai fierbinte şi mai secetoasă lună iunie din ultimii 12 ani.

Serviciul de Protecţie Civilă a afirmat că mai mult de 9.700 de pompieri, 2.000 de vehicule şi 45 de aeronave vor fi pregătite în orice clipă să intervină. De asemenea, vor fi angajaţi şomeri în aproximativ 230 de turnuri de monitorizare antiincendiu din ţară.

VREMEA ÎN ROMÂNIA

Vineri, 3 iulie, în regiunile estice şi de sud-est, precum şi în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, temporar înnorările se vor accentua, se vor semnala averse şi descărcări electrice, iar vântul va avea unele intensificări. Ploile vor fi mai frecvente şi mai însemnate cantitativ în Dobrogea, unde local se vor înregistra peste 20...25 l/mp.

Izolat va cădea grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, izolat vor fi ploi de scurtă durată, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 21...22 de grade pe litoral şi 30...31 de grade în Câmpia şi Dealurile de Vest. Minimele termice se vor situa între 9 şi 19 grade.

LA MUNTE

În zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, temporar înnorările se vor accentua, se vor semnala averse şi descărcări electrice, iar vântul va avea unele intensificări. Izolat vor fi condiţii de grindină. În restul zonelor montane cerul va fi variabil, izolat vor fi ploi de scurtă durată, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative faţă de ziua precedentă, tendinţa fiind de uşoară scădere în masivele estice şi sudice.

LA MARE

Vremea va fi în general instabilã şi se va rãci. Cerul va fi temporar noros şi vor fi averse în general moderate cantitativ. Vântul va sufla moderat cu intensificãri temporare, cu viteze la rafalã ce vor depãşi 55 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 şi 23 de grade, iar cele minime între 18 şi 19 grade. Temperatura apei mãrii va fi cuprinsã între 21 şi 23 de grade.

Sursa: mediafax.ro

Povestea şocantă a celui mai ghinionist om din lume: Glenn Ford, bărbatul care a executat 30 de ani de închisoare deşi e...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x