Antena Căutare

UnaBomber, cel mai căutat terorist al tuturor vremurilor. Coșmarul americanilor timp de 20 ani

Ce faci când, ani la rând, trăiești în nesiguranță și teroare, gândindu-te că la orice pas ai putea să îți găsești sfârșitul? Când te temi înfiorător pentru viața ta, dar nu ai niciun reper pentru a te putea proteja din calea pericolului? Când acesta nici măcar nu poartă un nume, nu-i cunoști chipul sau glasul? Nu îți rămâne decât să te rogi să nu fi tu următoarea victimă.

Americanii au trăit 20 de ani de teroare. Da! De 20 de ani a avut nevoie FBI-ul pentru identificarea și prinderea celebrului Unabomber, unul dintre cei mai stranii teroriști ai tuturor timpurilor.

Probabil vă întrebați de unde acest nume. După ce bărbatul a intrat în atenția autorităților, cazul a fost cunoscut sub acronimul UNABOM, care provenea de la University and Airline BOMbing, potrivit ric.libguides.com. Ulterior, acesta primește denumirea de UnaBomber.

Celebrul terorist se numea, de fapt, Theodore John „Ted” Kaczynski și s-a născut pe data de 22 mai 1945 în Chicago,

Traumele din copilărie i-au pecetluit viitorul

Mulți dintre specialiștii care l-au studiat de aproape pun actele sale pe seama mai multor incidente din copilăria tristă pe care a avut-o. La doar șase luni, Ted era plin pe corp de o urticarie ciudată, fiind internat într-un spital, izolat, vizitatorii neavând voie să ajungă la el, potrivit murderpedia.org.

Medicili care l-au tratat spun că după perioadele sale de spitalizare, personalitatea lui Ted s-a schimbat radical. De asemenea, din cauza sclipirii sale de geniu într-ale matematicii, Ted a avut de suferit pe perioada școlii. Problemele sale medicale nu i-au permis să înceapă cursurile la vârsta normală de școlarizare, ci la doi ani diferență. Din această cauză, a fost marginalizat de profesori și colegi.

După absolvirea cursurilor Universitătii Harvard, eveniment petrecut în anul 1962, își continuă studiile în cadrul Universitătii Michigan, unde a și predat, pentru o vreme, studenților. După ce-și dă disertația și lucrarea de doctorat, cu succes, pleacă să predea în cadrul Universitătii Berkeley din California. În anul 1969, Ted renunță la funcția de profesor și, la începutul anului 1970, se stabilește în statul Montana, unde alege să trăiască în sălbăticia naturii, în izolare completă, scrie descopera.ro.

Cum ia naștere UnaBomber

Cu timpul, Ted își dezvoltă o filozofie de viată personală, urând orice formă de guvernământ uman și tehnologizare. În anul 1978, revine în Chicago și se angajează la fabrica unde lucra fratele său. Din cauza unor neînțelegeri dintre el și fosta sa iubită, căreia îi trimite mai multe scrisori jignitoare, este concediat.

Acesta este momentul în care UnaBomber începe să ia naștere.

Astfel, confecționează prima sa bombă artizanală, camuflată într-o scrisoare, pe care o trimite unui profesor din Universitatea Northwestern. Un agent de pază din campusul universitar deschide scrisoarea și suferă răni minore în urma exploziei.

Ted se întoarce în Montana și are drept țintă American Airlines, unde trimite două bombe, una în anul 1979, cealaltă în 1980. Prima sa victimă, un proprietar de magazine de calculatoare, moare în 1985. Înainte de a fi capturat, în 1996, Unabomber mai ucide două persoane. 3 persoane ucise și alte 22 rănite reprezintă bilanțul celui mai straniu caz de terorism, potrivit murderpedia.org.

În vizorul său a fost și trustul de presă The New York Times. Acesta amenința că va aruncă în aer un avion dacă nu îi va fi publicat „Unabomber Manifesto", scrie descopera.ro. Citind întregul manifest, fratele său, David Kaczynski, îl recunoaște și ia legătură cu autoritățile, potrivit fbi.gov.

Pe data de 3 aprilie 1996, Ted este prins de agenţii federali în cabana sa din Montana, iar americanii pot vedea, în sfârșit, cum arată "pericolul" ce i-a pândit atâția ani. În prezent, Ted Kaczynski se află în închisoarea Florence din Colorado.

O cântăreață din Indonesia, mușcată de un cobra pe scenă. Continuă să cânte încă 45 de minute. Finalul este dramatic - V... Super-Hot! Frumușelul ăsta este combinația perfectă dintre Justin Bieber și Zayn Malik. Femeile îi vor cădea la picioare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x