Antena Căutare

UPDATE! Fondatorul WikiLeaks a fost eliberat conditionat

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, apare joi, din nou, in fata judecatorilor britanici, in incercarea de a obtine eliberarea pe cautiune.

UPDATE 15:50:


Autoritatile britanice au aprobat, marti, eliberarea pe cautiune a fondatorului WikiLeaks, arestat saptamana trecuta sub acuzatia de agresiune sexuala. Magistratii au stabilit o valoarea a cautiunii de 200.000 de lire sterline (238.000 de euro).

La scurt timp de la anuntarea verdictului magistratilor britanici, autoritatile din Suedia au declarat ca vor face apel impotriva eliberarii conditionate, obligandu-l astfel pe Julian Assange sa ramana in inchisoare.


Dupa ce paraseste inchisoarea, Julian Assange va locui intr-o casa cu zece dormitoare din provincia engleza Sussex. Proprietatea apartine lui Von Smith, un bogatas britanic, mare sustinator al liderului Wikileaks.

Fondatorul WikiLeaks Julian Assange a fost arestat la 7 decembrie, la Londra, el fiind acuzat de doua suedeze de viol si agresiune sexuala. Assange a negat acuzatiile si a declarat ca relatiile pe care le-a avut cu cele doua femei au fost consensuale.

Incidentul a avut loc in luna august, cand Assange a participat la un seminar patronat de Partidul Social Democrat suedez. El a locuit pe perioada evenimentului in apartamentul uneia dintre organizatoare, care ulterior l-a acuzat de "sex pe nepregatite".

Potrivit unui raport al politiei publicat de tabloidul britanic Daily Mail, suedeza si Assange au facut sex si au folosit un prezervativ, dar acesta s-a rupt. De la acest incident ar proveni acuzatia de "sex pe nepregatite".

Julian Assange s-a nascut la 3 iulie 1971, in Australia. A devenit cunoscut in intreaga lume pentru site-ul Wikileaks, al carui fondator este. El si-a facut insa intrarea in lumea virtuala la 16 ani, in 1987, ca hacker. Dupa ce a accesat ilegal mai multe site-uri, Assange a fost prins de politistii australieni in 1991 si amendat. Dupa acest moment, Assange trece in tabara "baietilor buni" din lumea IT. Din 1994, a lucrat ca programator. In paralel si-a terminat studiile. In 2006, Assange a pus bazele proiectului Wikileaks.

O noua zi de greva generala in Grecia. Fortele de ordine sunt in stare de alerta... Japonia isi revizuieste politica de aparare, ca raspuns la ascensiunea militara a Chinei si la amenintarile Coreei de No...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x