UPDATE! Mitt Romney, aproape de o confruntare cu Obama: A castigat alegerile din Iowa

Lupta extrem de stransa in alegerile primare din statul american Iowa, care dau startul cursei pentru candidatura partidului republican la presedintie, a fost castigata de Mitt Romney.

UPDATE! Mitt Romney a castigat scrutinul republican organizat in statul american Iowa, cu o diferenta de doar opt voturi fata de urmatorul clasat, Rick Santorum, informeaza AFP.

Astfel, reusita inregistrata de Romney marcheaza debutul procesului de selectare a unui candidat republican pentru Casa Alba.

Mitt Romney, considerat unul dintre candidatii cu cele mai mari sanse de a-l invinge pe Barack Obama la 6 noiembrie, a obtinut 30.015 voturi fata de 30.007 inregistrate de adversarul sau ultraconservator, potrivit rezultatelor definitive anuntate miercuri dimineata, in urma unei lungi nopti electorale.


Dupa numararea a aproape 90 la suta din voturi, doi politicieni sunt practic la egalitate: fostul guvernator Rick Romney, favoritul sondajelor, si fostul senator Mitt Santorum, marea surpriza a campaniei.

Cei doi au adunat, fiecare, aproximativ 25 la suta din sufragii si sunt urmati, cu 21 de procente, de deputatul veteran Ron Paul, cotat si el cu mai putine sanse pana acum.

Rezultatul final este inca incert, deoarece nu s-au primit toate datele din marile orase.Foto:politico.com

Parteneri
Fusilli cu somon și mazăre. Rețetă simplă de paste
Descoperă o rețetă simplă, dar gustoasă, de paste pe care o poți prepara pentru un prânz în familie sau pentru o cină ușoară. Rețeta de fusilli cu somon și mazăre va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Catine.ro
Ultimele știri