Antena Căutare

Vara in flacari: Incendii devastatoare in Spania si Insulele Canare

Spaniolii se lupta in continuare cu cele mai devastatoare incendii din ultima vreme. Mii de locuitori din Insulele Canare au fost evacuati din calea flacarilor, care continua sa se extinda cu repeziciune, din cauza temperaturilor ridicate.

Peste 4.700 de locuitori au fost evacuati in Canare, una dintre regiunile spaniole afectate de cele mai devastatoare incendii de vegetatie din ultimii zece ani, declansate de un val de caldura de origine africana, informeaza AFP. In arhipelagul Canarelor, focul era in continuare in afara controlului pe mica insula muntoasa La Gomera, unde aproximativ 2.500 de locuitori au fost evacuati incepand de vineri din satele care inconjoara Parcul natural Garajonay, un ecosistem protejat, introdus in Patrimoniul Mondial UNESCO.

Pe La Gomera, la fel ca si pe insula vecina Tenerife, unde peste 2.200 de locuitori au fost nevoiti sa isi paraseasca locuintele, pompierii "se confrunta cu dificultati in impiedicarea avansarii" incendiilor, a subliniat ministrul Economiei la nivel regional Javier Gonzalez Ortiz, explicand ca "temperaturile ridicate, umiditatea scazuta si rafalele de vant" favorizeaza propagarea focului.

In contextul in care Spania, care se confrunta cu cea mai mare seceta din ultimii aproximativ 70 de ani, este plasata sub alerta de cod rosu odata cu sosirea, miercuri, a unui val de caldura din Africa, alte incendii au izbucnit incepand de vineri in mai multe regiuni, in special in Galitia, in nord-vest. In jurul satului Barco de Valdeorras, in provincia Urense din Galitia, un incendiu era, in continuare, sambata seara, in afara controlului, dupa ce a distrus 1.200 de hectare de vegetatie, potrivit Guvernului regional. Pompierii luptau, de asemenea, impotriva unui incendiu care a izbucnit in Parcul national Cabaneros, in centrul Spaniei, si incercau sa impiedice ca alt incendiu sa patrunda in Parcul national Donana, in Andalusia, in sud.

Sambata, un nou incendiu a izbucnit in regiunea Ger, in Catalonia, in apropiere de frontiera franceza, au anuntat pompierii catalani, care au primit sprijunul unor pompieri veniti din Franta.

Cotidian independent din Egipt, confiscat pentru "ofense aduse presedintelui"... Financial Times: "Romania, o incurcatura balcanica" ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x