Antena Căutare

Vezi LIVE aterizarea navetei Atlantis!

Flota americana Spatiala si-a incheiat joi existenta, dupa 30 de ani. Naveta Atlantis, cu cei patru astronauti la bord - trei barbati si o femeie - a aterizat la centrul spatial Kennedy din Florida. Astronautii americani au instalat la bordul Statiei Spatiale Internationale un nou sistem experimental ce permite realimentarea cu carburant in regim automatizat a satelitilor, cu scopul de a le prelungi durata de functionare.



Primele vehicule spatiale americane private care transporta marfuri ar putea fi lansate la sfarsitul anului 2012, dar NASA trebuie sa astepte cel putin pana in 2015 pana cand noile capsule capabile sa transporte astronauti vor fi gata sa decoleze.

Vezi aici LIVE aterizarea navetei Atlantis!



Cele cinci navete ale flotei americane spatiale au parcurs in cei 30 de ani aproape 900 de milioane de kilometri si au facut mai mult de 21 de mii de tururi ale Pamantului in peste 1300 de zile petrecute in Spatiu. Doua dintre ele, Challenger si Colombia au fost distruse in accidente in urma carora si-au pierdut viata 14 oameni. De acum inainte navetele vor fi apoi expuse in cateva muzee din Statele Unite ale Americii.

Statia internationala Spatiala, a carei constructie a inceput in 1998 si care este ocupata in permanenta, incepand din noiembrie 2000 este un proiect spatial in valoare de 100 de miliarde de dolari, finantat in principal de Statele Unite ale Americii si la realizarea caruia participa 16 tari.

Citeste si Antena3

Foto: EPA/Intact Images

IMAGINI SOCANTE! Africa de sud: Fetita de 4 ani, sfasiata de un rottweiler in mall... Furtuni violente in Polonia: Un mort si mai multi raniti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x