Antena Căutare

Vladimir Putin, Mahmud Ahmadinejad Kim Jong-il si Hu Jintao, "agresori" ai libertatii presei

Organizatia Reporters sans Frontières (RSF) a publicat luni, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertatii Presei, o lista cu 40 de personalitati, printre care Vladimir Putin, Hu Jintao, Kim Jong-il si Mahmud Ahmadinejad, care ii ataca in mod sistematic pe jurnalisti si sistemul media, informeaza AFP

„Puternici, periculosi si violenti, ei sunt mai presus de lege", se arata in raportul RSF, o organizatie nonguvernamentala care lupta pentru apararea drepturilor jurnalistilor. In lista celor 40 de „pradatori" ai libertatii presei au fost inclusi 17 sefi de stat si numerosi sefi de guverne, alaturi de anumite forte armate, organizatii criminale, mafiote sau teroriste. Presedintele chinez, cel iranian si cel tunisian isi disputa aceste triste onoruri cu organizatii precum ETA si Fortele israeliene si palestiniene.

Printre personalitatile incluse pe aceasta lista se numara premierul rus, Vladimir Putin, presedintele chinez Hu Jintao, ayatollahul iranian, Ali Khamenei, presedintele din Belarus, Alexandr Lukasenko, dictatorul din Coreea de Nord, Kim Jong-il, presedintele Rwandei, Paul Kagame, si regele Arabiei Saudite, Abdallah Ibn Al Saud.

Raportul RSF urmareste sa aduca in atentia publicului din intreaga lume cei mai feroce adversari ai libertatii de expresie a presei. RSF a reamintit ca, „de la inceputul acestui an, noua ziaristi au platit cu viata pentru libertatea de expresie si aproape 300 de profesionisti din domeniul presei si internauti sunt in prezent in inchisoare".

Sursa: jurnalul.ro

Stephen Hawking: "E posibil sa calatorim in timp"... Norul de cenusa revine! Irlanda a inchis spatiul aerian...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x