Antena Căutare

Washingtonul confirmă că Phenianul a testat o armă

Pentagonul a confirmat faptul că Phenianul a efectuat un test de armament, precizând că nu este vorba despre o rachetă, relatează AFP.

Washingtonul confirmă că Phenianul a testat o armă
Patrick Shanahan,secretar interimar al apararii | Twitter

Pentagonul a confirmat faptul că Phenianul a efectuat un test de armament, precizând că nu este vorba despre o rachetă, relatează AFP.

”A avut loc un test”, a declarat joi secretarul interimar al Apărării Patrick Shanahan.

Presa de stat nord-coreeană a anunţat că liderul nord-coreean Kim Jong Un a supervizat testul unei noi ”arme tactice ghidate” cu o ”ogivă puternică”, fără să precizeze natura armei.

”Nu vreau să intru în detaliile informaţiilor noastre, dar aş spune că nu este vorba despre o rachetă balistică”, a declarat Patrick Shanahan, întrebat despre acest lucru de presă înaintea unei întâlniri cu ministrul albanez al Apărării Olta Xhaçka.

Întrebat dacă este vorba despre un test terestru sau despre o lansare, şeful Pentagonului a rămas vag.

”Putem spune a trage, a lansa, a testa. Sunt sinonime”, a răspuns el.

Pentagonul a subliniat că acest test nord-coreean nu a avut impact asupra operţaiunilor armatei americane în regiune.

Acest anunţ nord-coreean intervine în contextul în care se acumulează îndoieli cu privire la procesul ”denuzlearizării” Phenianului.

După efuziunile summitului din Singapore, în iunie 2018, preşedintele american Donald trump şi dictatorul Kim Jong Un s-au despărţit în februarie, în Vietnam, la Hanoi, cu un dezacord.

Dictatorul nord-coreean cerea o ridicare a sancţiunilor prea importantă în ochii americanului, în schimbul unui început al unei ”denuclearizări” considerate prea timide.

După aproape trei luni, negocierile sunt în impas.

Emisarul secretarului de Stat american Steve Biegun nu a obţinut, încă, o întâlnire cu omologii săi nord-coreeni, iar negocierile cu privire la dezarmarea atomică nu au mai fost reluate.

Sursa: News.ro

Au trebuit să îi scoată dinții din plămâni, după ce a fost făcut knock-out! Un student, atacat mișelește, pe stradă. Ima... Petro Poroşenko le cere iertare alegătorilor înaintea turul doi al alegerilor prezidenţiale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x