Antena Căutare

Inadmisibil! Fetiță de 11 ani, grav bolnavă, plimbată între spitale, pe motiv că nu prezintă o urgență

Părinții unei fetițe de 11 ani, din Craiova, se plâng că au așteptat ore în șir pentru ca fiicei lor să i se aprobe transferul la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Craiova, la un altul pentru a fi tratată.

Inadmisibil! Fetiță de 11 ani, grav bolnavă, plimbată între spitale, pe motiv că nu prezintă o urgență Galerie
Fetiță din Craiova trimisă de la un spital la altul

Părinții unei fetițe de 11 ani, care a ajuns în stare gravă la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Craiova, se plâng că au așteptat ore în șir pentru ca fiicei lor să i se aprobe transferul la un alt spital unde să poată fi tratată, scrie libertatea.ro

Bianca I. suferă de hepatită cronică cu mai multe chisturi, iar de azi dimineață a început să se simtă foarte rău. „Vomită în permanență, o doare burta foarte tare”, a spus Ileana I., mama acesteia, scrie Libertatea..

Fetița a fost dusă inițial la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Craiova, însă medicii le-au spus părinților că fetița trebuie transferată într-o unitate medicală superioară.

„S-a încercat întâi la Județeanul din Craiova, pe la prânz, apoi la Marie Curie, în București. În ambele locuri a fost refuzată. La Marie Curie ni s-a zis că se poate abia mâine, deși doctorii spuneau că este într-o situație medicală care necesită o intervenție rapidă”, spun părinții fetei.

Într-un final, cei de la Spitalul Județean Craiova au acceptat transferul și au preluat-o în jurul orei 16.00. Ea a fost internată la Secția de Pediatrie și urmează a se stabili, în urma investigațiilor, dacă mai este necesar transferul la București.

Medicul Adrian Stanciu, șeful Secției de Pediatrie 3 din Spitalul de Copii ”Marie Curie” București, a declarat pentru Libertatea că el a vorbit marți cu șeful Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Victor Babeş“ din Craiova pentru transferarea fetiței de 11 ani.

Doctorul Stanciu, care era de gardă când au sunat medicii din Craiova, a precizat că transferul nu a fost refuzat, ci doar s-a stabilit ca fetița să fie adusă miercuri dimineață la Spitalul de Copii ”Marie Curie” din București.

Întrebat de ce nu a fost acceptat imediat transferul, doctorul Adrian Stanciu a spus că fetița nu era acasă, într-o stare foarte gravă, care îi punea viața în pericol și avea nevoie de intervenție de urgență, ci era deja într-un spital mare, unde poate fi investigată, diagnosticată și tratată bine. Mai mult, la Craiova sunt și alte spitale care pot asigura asistența medicală de urgență în astfel de cazuri. Adrian Stanciu a spus că cei cu care a vorbit la telefon au precizat că s-a cerut transferul fetiței la București după ce spitalele din Craiova au refuzat transferul.

Stanciu a precizat că i s-a spus de la Craiova că fetița este într-o situație medicală severă, dar i s-a precizat că nu este o urgență și că aceasta poate fi transferată miercuri dimineață.

El a precizat că a vorbit deja cu șefa secției de Pediatrie 2 din Spitalul ”Marie Curie” și că miercuri dimineață va fi totul pregătit pentru transferul fetiței, conform sursei precizate.

A deturnat un avion glumind pe seama coronavirusului... Raed Arafat, critici dure pe FB la adresa Guvernului după OUG dată: "Nu înteleg de ce se dorește atât de mult desta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x