Antena Căutare

Nu e glumă! O friptură poate ajunge la 3.000 de dolari. De ce este atât de scumpă și ce o face specială, nici nu ai să crezi că e posibil așa ceva

Dacă ai auzit de friptura japoneză Wagyu, ai auzit cu siguranță și de prețul ei. Cunoscută pentru a fi cea mai calitativă carne de vită de pe piață, o astfel de friptură poate ajunge până la 3.000 de dolari.

Această carne este apreciată pentru faptul că e incredibil de fragedă și are o aromă aparte. Este atât de scumpă datorită modului în care vacile au fost crescute și sacrificate.

Wagyu este de fapt un nume generic pentru carnea de vită din Japonia; Wa (japoneză) și Gyu ( carne de vită). Patru rase principale sunt utilizate pentru producția Wagyu în Japonia, toate fiind autohtone, deși mai nou s-a recurs la o încrucișare între rasele existente acolo, care erau folosite în muncile agricole, cu rase importate, unele din Elveția.

Vitele tinere sunt hrănite individual cu lapte și cresc libere pe pășune. Animalele se bucură de o atenție specială, iar atunci când afară este frig, sunt îmbrăcate pentru a fi protejate și a nu avea parte de disconfort termic.

Văcuțele japoneze, au parte, de asemenea, de masaj zilnic și periaj pentru a le fi stimulat fluxul sanguin și a li se ameliora stresul, potrivit The Metro.

Rămân într-o fermă până la vârsta de șapte luni, înainte de a fi trimise la licitație pentru a fi vândute fermelor de îngrășat. Aici, vitele Wagyu sunt crescute în hambare și li se dau nume, nu doar un număr. Acestea sunt ținute cu o dietă pe bază de orez, până ajung la aproximativ 700 kg. Acest proces de creștere durează aproximativ trei ani. Fiecare vacă are un certificat de naștere, care îi identifică linia de sânge, astfel încât fiecărei bucăți de friptură japoneză Wagyu, i se poate cunoaște istoria, încă de la nașterea animalului. Există un mit potrivit căruia vitele ar fi hrănite și cu bere.

În SUA și Marea Britanie se practică împerecherea acestor tip de vaci cu altele mai puțin scumpe, asta însemnând că sunt Wagyu doar într-un procent de 50%.

Bineînțeles că este greu de verificat, atunci când într-un restaurant comanzi o astfel de friptură, daca ea este într-adevăr ceea ce se presupune a fi. Singura metodă de verificare ar fi informațiile de pe certificatul fiecărui animal sacrificat.

Se fură orice în România! Traverse ce compun calea ferată s-au făcut nevăzute... Gripa mai face o victimă. Un copil de doar patru ani a murit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x