Live acumObservator 16
Prime Time 20:00iUmor - FINALA

Acum 23 de ani, planeta a „înghețat” televizoarele pe același program! Cel mai urmărit interviu din istorie avea să fie privit de 110 MILIOANE de oameni!

Era 1993 când omenirea avea să „înghețe” televizoarele pe același program și să asculte cu sufletul la gură ceea ce avea să devină cel mai urmărit interviu din istorie.

Era 1993 când omenirea avea să „înghețe” televizoarele pe același program și să asculte cu sufletul la gură ceea ce avea să devină cel mai urmărit interviu din istorie.

Era 10 februarie când Oprah Winfrey a stat la masă cu Michael Jackson, la reședința acestuia de la Neverland.

Până atunci, „regele” nu mai dăduse un interviu de mai bine de 14 ani, căci se ferea să vorbească despre el. Pe cât de spectaculos pe scenă, pe atât de necunoscut și de discret când venea vorba de viața personală.

Dar Oprah l-a convins!

Și ca totul să fie la superlativ, interviul a fost unul de impact. Michael, într-o ținută roșie de adevărat rege al muzicii pop, avea să își deschidă inima și să vorbească despre viața sa intimă.

Regele era rege, chiar și ca audiență!

Atunci, mai bine de 110 MILIOANE de oameni au privit interviul cu sufletul la gură și au aflat detalii neștiute până atunci de publicul larg. De la copilăria grea pe care a avut-o și până la dorințele ascunse ale artistului, Michael i-a electrizat pe toți.

Un puști de culoare avea să fie „aruncat cu forța” de către tatăl său pe scenă. Toți frații Jackson aveau talent, dar micuțul Michael era cel care atrăgea atenția tuturor.

Cu vocea timidă a unui copil, artistul și-a deschis sufletul.

„Când eram mic îl admiram mult pe James Brown. Îmi plăcea să mă uit la televizor și să-i studiez mișcările. Dacă imaginea cu el dispărea, atunci mă enervam cumplit și aruncam cu obiecte, supărat că nu mai pot studia dansul artistului. A fost mentorul meu”

-Erai la fel de fericit și în afara scenei?

Pe scenă era viața mea, era casa mea. Eram cel mai fericit acolo. Odată ce coboram, brusc mă simțeam foarte trist și singur. Încă de la opt ani am început să mă simt singur și să plâng din acest motiv. Popularitatea era un lucru greu. E frumos să ajungi celebru, fiindcă mereu călătoreși și cunoști oameni, dar apoi e și latura cealaltă: te abandonezi muncii și te simți singur

Michael Jackson făcea școală timp de trei ore, cu un profesor meditator, apoi se închidea în studioul de înregistrări. Pentru el, copilăria s-a construit pe note muzicale și vocalize, nu pe joacă în nisip.

„Priveam pe geam la ceilalți copii, plângeam și tânjeam să mă joc cu ei”

La zece ani, artistul deja dădea interviuri despre viața sa, despre cântecele sale, despre turneu sau despre experiența sa de superstar.

Michael nu mergea nicăieri fără un bodyguard care să îl protejeze de lume și de celebritatea sa. A crescut pe scenă și, până la 12 ani, avea să piardă abilitatea de a fi copil. Nu a fost niciodată capabil să meargă la un film sau să joace. Acesta a fost prețul plătit pentru celebritate!

„Oameni se întreabă de ce am mereu copii în preajma mea. De fapt, eu încerc să trăiesc acum ce nu am avut. Carusel, parcuri de distracții, toate acestea sunt lucruri pe care nu le-am avut când eram mic și acum mă bucur de ele”

-Cum te-a afectat adolscența?

„Orice copil superstar trece prin asta. Publicul te vrea mereu tânăr și schimbările din adolescență își pun amprenta pe tine. Trebuie să rămâi mereu frumos, același copil de care s-au îndrăgostit”

-Ai fost abuzat în copilărie?

„Tata mă bătea. Nu știu de ce o făcea, dar era foarte strict. Urcam pe scenă și cântam, altfel o încasam. Doar simpla lui privire mă îngrozea. Uneori mi se făcea rău doar când îl vedeam. Dar îl iubesc și îl iert pentru tot ce mi-a făcut. Nu îl cunosc cu adevărat. Dar pe mama o ador, e perfectă”, a povestit acesta cu lacrimi în ochi.

-Care e treaba cu tratamentele de albire a pielii?

„Nu există așa ceva, de albire a pielii. Am o afecțiune a pielii care distruge pigmentul din piele, e ceva ce nu pot opri! Oamenii inventează povești despre faptul că nu aș vrea să fiu cum sunt și pentru mine este o reală problemă! Nu pot controla asta! Dar hai să inversăm problema: sunt milioane de oameni care stau la plajă ca să își schimbe culoarea pielii și asta nu e o problemă”

Și șirul destăinuirilor a continuat! Timid, ca și când nu ar vrea să deranjeze pe nimeni cu celebritatea sa, Michael a povestit despre ceea ce nu se vede pe scenă.

Cu sinceritatea unui copil, „regele” i-a hipnotizat pe toți. „Doar” 110 milioane de oameni!

Și atunci, Oprah a făcut cel mai urmărit interviu din istoria televiziunii!