O teorie controversată despre IIsus Hristos și cei 12 Apostoli zguduie Biserica din temelii. Potrivit scriitorului și jurnalistului David Bienenstoc, susținător vehement al tratamentelor bazate pe canabis, Iisus și Apostolii săi ar fi folosit extract de ulei de canabis în săvârșirea ”miracolelor”.
David Bienenstoc, autorul cărților precum ”Cum să fumezi marijuana” sau ”Ghidul fumătorului de marijuana” este de părere că drogul canabis se găsea în urmă cu peste 2,000 de ani și că era folosit în tratarea bolnavilor și al celor infirmi.
Uleiul folosit de vechii creștini conținea kaneh-bosem, un ingredient despre care Bienenstock spune că ar fi, de fapt, extarct de canabis.
Acest extract, care a fost absorbit în piele, ar fi putut ajuta persoanele cu boli fizice și psihice înainte de primele medicamente produse în masă.
Mulți istorici contestă însă afirmațiile controversate despre Iisus și cei 12 apostoli, argumentând că dovada conform căreia kaneh-bosem a fost un extras de canabis este prea puțin conclusivă și că subiectul nu merită urmărit.
În vremurile pre-moderne, canabisul era folosit ca leac și în scopuri spirituale. De exemplu, vikingii și germanii medievali alinau cu el durerea din timpul nașterii sau pe cea de dinți. “Ideea că marijuana este un drog malefic este o construcție recentă”, spune Warf, profesor de geografie la Universitatea din Kansas, iar ilegalitatea ei, o “anomalie istorică”.
Scurtă istorie a marijuanei
Marijuana este un amestec verde, maro sau gri din frunzele, tulpinile, semințele și florile uscate ale cânepei indiene (Cannabis sativa indica) și are aspect de tutun verzui tăiat foarte fin. Fiecare tip de marijuana conține THC (tetrahidrocanabinol), principala substanța psihoactiva a acestor produse vegetale. Cu cât valoarea THC-ului este mai mare, cu atât mai puternice sunt efectele acestui ușor drog.
Substanțele active din canabis au o istorie îndelungată și plină de tradiție, ca medicamente. În țările Orientului și Americii latine, aceste substanțe sunt puternic răspândite și au indicații de consum medicale și mai ales sociale. Din aceași plantă provine și hașișul (engl. "pot", "shit"), care este rășina secretată de glandele situate la nivelul frunzelor de cânepă (Cannabis). Hașișul se comercializează în "bulgări" solizi sau plăci presate și se prezintă - în funcție de țara de origine - în nuanțe de culoare rosie, maro, verde sau negru. Hașișul și uleiul de hașiș sunt forme mai puternice de marijuana.
Planta de canabis (cea cu proprietăți psihoactive) s-ar fi dezvoltat în stepele din Asia Centrală, mai ales în zonele care sunt acum Mongolia și sudul Siberiei. Canabisul era folosit încă de acum circa 12.000 de ani, de pe vremea celor mai vechi pământuri cultivate, dezvoltându-se în gropile de gunoi bogate în nutrienți ale vânătorilor-culegători preistorici. Semințe arse de canabis au mai fost descoperite și pe movilele funerare din Siberia în jurul anilor 3000 î.Hr., iar mormintele unor nobili îngropați în regiunea Xinjiang din China și în Siberia în jurul anilor 2500 î.H. conțineau cantiăți mari de marijuana psioactivă mumificată.
Marijuana era folosită la scară largă și în China antică. Prima utilizare medicinală a ei este datată în anii 4000 î.Hr. Planta era folosită, de exemplu, ca anestezic în timpul operațiilor, iar poveștile spun că o consuma până și împăratul chinez Shen Nung, în 2737 î. Hr. Din China, fermierii care locuiau în zonele de coastă au dus substanța în Coreea, în jurul anilor 2000 î.Hr. sau mai devreme.
Descoperire de ULTIMĂ ORĂ despre Uranus! Motivul pentru care a devenit cea mai „ciudată” planetă... EXTRAORDINAR! Celebrul cântec „Sunt vagabondul vieții mele”, transformat de un tânăr de la Colegiul Militar din Breaza....