Antena Căutare

Ai încercat asta vreodată? De ce NU TE POȚI GÂDILA SINGUR. Iată explicația!

Nu reușești să te gâdili singur, chiar dacă încerci de nenumărate ori, dar este totuși ciudat cum o simplă atingere a altcuiva este suficientă pentru a cauza râsete și zvârcoleli din partea ta.

Nu reușești să te gâdili singur, chiar dacă încerci de nenumărate ori, dar este totuși ciudat cum o simplă atingere a altcuiva este suficientă pentru a cauza râsete și zvârcoleli din partea ta.

Întrebarea care ne stă pe buze este de ce nu putem să obținem același răspuns dacă noi suntem făptașii? Nu cred că își dorește nimeni să facă acest lucru, pentru că ar deveni enervant într-un timp foarte scurt. Până una-alta, partea bună e că nici nu ai cum să te gâdili singur, și pentru acest fapt nu-i poți mulțumi decât cerebelului tău, conform Science Alert.

Înainte de a oferi un răspuns la întrebarea de mai sus, ar trebui să explicăm pe îndelete ce este gâdilatul și de ce corpul nostru răspunde în acest fel la atingerea cuiva.

Conform cercetătorului Sarah-Jayne Blakemore, de la Universitatea din Londra, două părți ale creierului sunt responsabile de felul în care procesezi gâdilatul: cortexul somatosenzorial, care este responsabil de perceperea atingerii, și cortexul cingular anterior, care procesează plăcerea.

Află de ce râzi incontrolabil când te gâdilă altcineva și de ce nu te poți gâdila singur.

Nu e o maşină, dar se simte ca şi cum ar fi! "Ford Baby Crib" îi ajută pe bebeluşi să adoarmă cât ai clipi. Cu... Atenție MARE, părinți! Acesta este jocul MAI PERICULOS decât „Balena Albastră”!!! Feriți-vă copiii de o NENOROCIRE!...
Cum te afectează echinocțiul de primăvară, în funcție de zodie
Lumina zilei care își face mai mult simțită prezența și vreme caldă sunt semne evidente...
Horoscopul zilei de 25 martie 2023. Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 martie 2023 spune că Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei și...
Parteneri
Prăjitură cu cremă de mac și crumble. Un deliciu garantat
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x