Antena Căutare

Un bărbat a slăbit 130 de kilograme adoptând un obicei banal. „Mi-am recuperat viața”. Ce a făcut în fiecare zi

Un bârbat din orașul englez Warwick a slăbit 130 de kilograme adoptând un obicei zilnic pe care cei mai mulți oameni l-ar descrie drept „banal”.

Un bârbat din orașul englez Warwick a slăbit 130 de kilograme adoptând un obicei zilnic pe care cei mai mulți oameni l-ar descrie drept „banal”.

Bărbatul, Dave Lancaster, în vârstă de 45 de ani, a reușit să scadă în greutate mergând pe jos în fiecare zi, pe distanțe din ce în ce mai mari, inițial de la o bancă la alta în parc. El a ajuns să parcurgă însumat peste 9,6 kilometri.

Dave Lancaster, care cântărea 215 kilograme, suferea de diabet zaharat de tip 2, presiune arterial mare, dureri articulare, nivel ridicat de cholesterol, început de gută și apnee în somn – o neregulă ce poate face ca o persoană să înceteze să mai respire în timpul somnului.

„Îmi era greu să merg. Ieșeam afară atât de rar în afara drumurilor pe care le făceam între serviciu și casă, încât mai aveam puțin până să devin izolat și aproape în totalitate imobil. Simțeam că mă măresc din ce în ce mai mult, în timp ce lumea mea devenea din ce în ce mai mică”, a spus Dave Lancaster.

Însă, după ce șia început să meargă pe jos în fiecare zi, Lancaster are o viață nouă.

„Încap în scaunul din orice mașină sau autobus, tren ori avion. Nu trebuie să mă mai îngrijorez că voi rupe bănci sau mobilier de grădină. Pot să îmi cumpăr haine din magazine și să mă încalț ușor cu șosete. Pot să merg kilometri și să cobor scările alergând – iar lista este nesfârșită”, a spus el.

Un bărbat a slăbit 130 de kilograme adoptând un obicei banal. „Mi-am recuperat viața”. Ce a făcut în fiecare zi

Dave Lancaster a reușit această performanță după ce s-a înscris într-un program, Slimming World, în aprilie 2016.

El a făcut acest pas după ce a fost supraponderal aproape tot timpul, în afara unei perioade scurte, între vârsteke de 16 și 18 ani. Bărbatul a încercat numeroase metode pentru a slăbi și a reușit să piardă 63 de kilograme în 2007, printr-o dietă. Însă, ulterior, s-a îngrășat din nou.

El a spus că au contribuit foarte mult la succesul lui sprijinul pe care l-a primit de la persoanele din jurul său, precum și online, dar și faptul că a început să își gătească singur, chiar și mese bogate.

„Mi-am recăpătat viața și nu aș putea fi mai fericit decât atât. Lumea nu se mai micșorează. Devine din ce în ce mai mare, în fiecare zi”, a spus el.

Un alt beneficiu este acela că nivelul de zahăr din sângele lui a scăzut de la 94 la 25, iar acum nu mai are simptome de diabet de tip 2 și, tot drept consecință, nu mai are nevoie de ochelari de vedere.

Minunea de la Castelul Peleș. Aspiratorul montat în 1901, funcționează și astăzi. ”Trage perfect, ca-n prima zi, acum 11... Jimmy, câinele-simbol al Cetăţii Sighişoarei, a încetat din viaţă, însă un artist local intenţionează să-i facă o statui...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x