Guma de mestecat este consumată, fără doar și poate, de mii de oameni, de la copii de câțiva ani, la adulți, fie pentru a face pur și simplu baloane ori pentru a-și reîmprospăta respirația. Așadar, dacă te-ai întrebat vreodată cât de periculoasă este pentru sănătate, un medic stomatolog a făcut ”lumină”.
Mai exact, medicul stomatolog Adrian Mina, cunoscut pentru experiența de mai bine de 15 ani în domeniu, a vorbit despre efectele pe care le are guma de mestecat asupra organismului. Mai exact, el a spus că ar trebui să fie consumată numai după masă. „Guma de mestecat are efecte pozitive asupra organismului nostru doar atunci când este consumată imediat după masă şi atât. Este indicat ca după cel mult 30 de minute să ne oprim pentru că din acest punct devine un exces, iar acţiunea gumei asupra organismului devine dăunătoare. Consumată după masă ea neutralizează ph-ul acid din gură şi ajută la curăţarea dinţilor de restul de mâncare“, explică stomatologul, conform Adevărul.
Întrebat dacă ar trebui să alege guma de mestecat în detrimentul drajeurilor mentolate, el a afirmat că acestea din urmă sunt mai sănătoase. „Dacă ar fi să ne întrebaţi, noi, medicii, v-am recomanda să folosiţi cât mai puţin spre deloc gumă de mestecat. Există şi alte variante pentru a ne împrospăta respiraţia. Drajeurile mentolate sunt cea mai bună alegere pentru că nu atacă dinţii şi acum se găsesc variante realizate cu produse bio şi eco, sunt cât se poate de naturale. Atunci când consumăm alimente cu miros pregnant precum usturoiul sau ceapa, guma nu ne ajută cu nimic. Pentru că nu face altceva decât să acopere mirosul, în schimb, aceste drajeuri au molecule care îl anihilează în totalitate“, declară medicul Adrian Mina.
De asemenea, dacă preferi, totuși, guma de mestecat, cel mai bine ar fi să nu o consumi în exces și să alegi variante fără zahăr.