Antena Căutare

Ce a insemnat pentru un tanar sa auda muzica pentru prima oara in viata: "A fost ireal!"

„Nu am inteles niciodata de ce oamenii de fac de ras fredonand piesele muzicale preferate sau facand rotatii amuzante pe ringul de dans. Nu am putut sa inteleg nici cum poate o melodie sa te impresioneze pana la lacrimi. Pur si simplu nu intelegeam”.

Acestea sunt cuvintele lui Austin Chapman. Complet surd din nastere, Austin a putut sa asculte muzica pentru prima oara in viata sa. Iar sunetul a fost...glorios.La inceputul acestei luni, Austin a primit un nou aparat auditiv. Dintr-o data:

“Primul lucru pe care l-am auzit a fost sunetul facut de pantof pe podea. M-a speriat. Nu-l mai auzisem niciodata si, in ignoranta mea, presupuneam ca nimeni nu putea sa faca asta.

Stateam in cabinetul doctorului, cand o cacofonie de sunete m-a atacat. Vajaitul computerului, zumzetul aerului conditionat, zgomotul facut de tastatura si vocea enervanta a celui mai bun prieten al meu. A glumit. Spunea ca a venit vremea s-o lase mai moale cu tigarile.

In noaptea aceea, un grup de prieteni apropiati a inceput sa-mi faca educatie muzicala. Mi-au pus Mozart, Rolling Stones, Michael Jackson, Sigur Ros, Radiohead, Elvis si alte legende ale muzicii.

A fost ireal sa aud muzica pentru prima oara in viata.

Cand mi-au pus “Lacrimosa” de Mozart, am fost uimit de frumusetea melodiei. Aveam impresia ca sunt ingeri care canta. Am realizat ca, pentru prima oara in viata, apreciez cu adevarat muzica. Lacrimile imi siroiau pe fata si incercam sa le ascund. Dar cand m-am uitat imprejur, am vazut ca nu e nici un ochi uscat in camera”, relateaza Antena 3.

In mod ironic, chiar daca mai are foarte multe sunete de experimentat, Austin marturiseste ca-si opreste aparatul auditiv foarte des. Sunt prea multe sunete enervante. „Tacerea ramane sunetul meu preferat”.

De prin lume adunate: Rwanda are cele mai multe femei in Parlament, iar in SUA locuiesc cei mai grasi oameni... Dansul la bara, materie de studiat in scolile din Canada!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x