Pe data de 6 decembrie 2017, creștinii îl prăznuiesc pe Sfântul Nicolae, unul dintre cei mai populari sfinți din calendarul creștin și cel despre care s-a crezut mult timp că este adevăratul Moș Crăciun. Moș Nicolae, așa cum este el cunoscut în popor, este ocrotitorul copiilor, mai ales al celor nevoiași, dar și al marinarilor, brutarilor, al fetelor necăsătorite și al celor nedreptățiți.
În tradiția populară, ziua de Sfântul Nicolae se spune că marchează începutul iernii. În data de 6 decembrie, moșul își scutură barba lui gri și începe prima ninsoare. Dacă nu ninge, este un semn că Moșul a întinerit și că va urma o iarnă blândă.
De Moș Nicolae, copiii își curăță ghetuțele și pantofii, apoi așteaptă cuminți să primească daruri, în dimineața zilei de 6 decembrie. Copiii năzdrăvani, care nu au fost cuminți, primesc în loc de cadouri o nuielușă de măr. Se spune că dacă nuielușa pusă în apă începe să înmugurească, acesta este un semn că Moșul i-a iertat.
Tot în popor se spune că, în nopţile sfinţite de sărbători, când cerurile se deschid şi pentru noi, preţ de o clipă Sfântul Nicolae poate fi văzut stând la dreapta lui Dumnezeu.
Atenţie ce le puneţi în ghetuţe celor dragi. Tradiţia populara spune că, de Moş Nicolae, nu trebuie să oferim obiecte ascuţite, truse de cosmetică sau obiecte de culoare neagră.
Neindicate sunt şi fularele sau cravatele. De asemenea, evitaţi să le puneţi în ghetuţe persoanelor pe care le preţuiţi mărgele. Toate aceste cadouri aduc ghinion şi perturbă liniştea persoanelor care le primesc.
Păpușile Barbie sunt reale și au 5 ani. Cum arată chipul lor angelic după tratamente faciale și după injectarea cu botox... MESAJE de Sfântul Nicolae! Trimite şi tu celor dragi cele mai frumoase urări...